Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vader: Revelations

A Vader, kis túlzással az egyetlen posztszocialista országból érkezett zenekar, ami valamennyire exportképes és sikeres bírt lenni a kilencvenes években, nem számítva persze a hülye nevű cseh (szlovák?) Krabathort. A Revelations a Vader új lemeze, és az első, amelyiken a már a kivált Shambo helyett egy bizonyos Simon (biztos valami hülye lengyel neve van igaziból, amit ciki hangoztatni) bőgőzik.

megjelenés:
2002
kiadó:
Metal Blade / HMP
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 3 Szavazat )

A négyhúros kezelőjének személye azonban annyira lényegtelen a Vadernél, hogy akár egy mozgásszervi megbetegedésben szenvedő, leszázalékolt hidegburkolót is felkérhettek volna a lemez feljátszására, ezt a lemezt ugyanis a dobos, Doc (már megint egy szégyenlős lengyel...) adja el, mégpedig zseniálisan. A könnyen unalomba forduló, cseppet tipikus riffeket olyan eszes témákkal fűszerezi a manusz, amelyekkel magasan kiemelkedik a Parkinson-szindrómában szenvedőket lealázó kézremegést dobolás gyanánt eladó pályatársai közül.

A nóták amúgy szokványosnak is mondható Vader szerzemények, a tempó legtöbbször megmarad a szolid tika-tikánál, ritkán pörög fel a blastbeat-mosógép, viszont egyre gyakrabban jelennek meg belassult, sötét, vészterhes metaltémák. A lemezzáró Revelations Of Black Moses végig ilyen, ráadásul a közepén egy egyáltalán nem slayeres gitárszóló is hallható, ami mindenképpen felüdülés.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, A38, 2005. április 29.