Shock!

július 05.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Koncert tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

4. Denevér Tehetségkutató Fesztivál - Szolnok, 2000. április 14-18.

A Denevér Hangstúdió által szervezett tehetségkutató fesztivál negyedik évéhez érkezett! A Cserfalvi "Töfi" Zoltán nevével fémjelzett eseménysorozat minden eddigit felülmúlt, a 2 naposra tervezett verseny 3-ra bővült, a résztvevő csapatok száma is 80 fölé duzzadt, így a 6 tagú zsűrit (Nagy Róbert - Rock Gyémántok fanzine, Rakk László - Rockinform, Nagy Szabolcs - Metal Hammer, Alapi István - zsűrielnök, Cserfalvi Zoltán - főszervező, és jómagam, Bakó Csaba - Shock! magazin) is jelentős megmérettetés várta az asztal túloldalán.

időpont:
2000. április 14-16. .
helyszín:
Szolnok, Járműjavító MH.
Neked hogy tetszett?
( 0 Szavazat )

Sajnos a résztvevők létszáma hely szűke miatt nem teszi lehetővé, hogy mindenkivel külön-külön is foglalkozzunk, pedig a helyezetteken kívül még szép számmal akadt értékes produkció.

Valamennyi fellépőre 2-2 szerzemény bemutatása jutott, amely olykor bizony kevésnek bizonyult. Meglepő módon a három napból az utolsó tartogatta számunkra a legnagyobb meglepetéseket, a díjazottak jelentős része ekkor került elbírálásra.

A pálmát Szentgotthárd ékessége, a progresszív metal vizeken hajózó Da Capo vihette el. A zenekar tagjai egységes játékukkal, maximális zenei tudásukkal gyűjtötték be az első helyért járó 80 óra stúdióidőt.

A második helyet, 60 óra stúdióidőt - országos bundaszagú tehetségkutatókat megszégyenítő módon -, a Denevéres bírák egy olyan csapatnak ítélték oda, akiket sokan már csak a zenekar stílusa miatt sem említettek volna meg. A Gutted intenzív, mindent elsöprő death/grindcore zenéje magasan kiugrott az átlagból, amiért a helyezés mellett, előadásmódjukat a közönség, dobosukat pedig még külön is díjazta a zsűri!

A tehetségkutató harmadik legjobb zenekara határon túlról érkezett. A vajdasági M Vírus dallamos rockzenéjéhez annyira elgondolkodtató, súlyos mondanivalójú szövegek párosultak, hogy egyszerűen nem lehetett érzéketlenül elmenni műsoruk mellett. Ők 40 órát kaptak a szolnoki stúdióban.

A három nap talán egyik legérdekesebb muzsikáját kaptuk a 4. helyen végzett MZ/X-től. A szemtelenül fiatal formáció színpadi mozgásával, őrült bemutatkozásával érdemelte ki a zsűri bizalmát. Dalaikban nagyon sokféle stílus megfordult érintve a jazz-rock, és a rap-metal határait egyaránt.

Ötödikként az egri Másfél és dark rock keverékét ötvöző Vírus végzett, náluk főleg énekesnőjük kellemes hangja, na meg "külalakja" érdemelt plusz pontot.

Esztergomba is jutott díjazás, onnan a Le Panic modern, behatárolhatatlan dallamos muzsikája került ki győztesen.

A fellépőkből talán a legismertebb név a pécsi Symmetry vihette el progresszív metal zenéjével a 7. helyezettnek járó hangszervásárlási utalványt. 8. lett az Amnézia, kicsit tradicionális rock'n'roll/metal alapú zenéjükkel a Shock! válogatás lemezén kerülnek szélesebb nyilvánosság elé. A verseny alatt óriási népszerűséget szerzett a Rockin' Rock Cats. Hagyományos Stray Cats vonalon lavírozó zenéjükkel, Elvist megszégyenítő kiállásukkal, iszonyúan jó hangulatot teremtettek. Ha a nézők kicsit vették volna a fáradtságot a közönségszavazás alkalmával, a trió tarolhatott volna ebben a kategóriában! Szólnom kell még a Mindegyről, a Precious Metalról, a Hetedik Érzékről, vagy a Varsóról, ők azon csoport tagjai, akiket a zsűri legszívesebben díjazott volna még jó pár produkcióval egyetemben.

Összegezve nagyon nagy rendezvénysorozatot láthattunk Szolnokon, melyet remélhetőleg rajtunk zsűritagokon kívül a színpadon állók is kellő mértékben értékeltek. Hiánypótló sorozat része a Denevér Tehetségkutató, bízom benne, hogy jövőre is beszámolhatunk róla!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.