Shock!

július 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hooligans: „Életünk a rock'n'roll...”

HooligansBár a Hooligans zenéje az utóbbi években kissé átalakult, életfilozófiájuk ennek ellenére töretlen. A modern kor rock'n'roll hagyományait ápoló csapat folyamatosan készül valamire, melynek érdekében meg is tesznek mindent. A kissé kényes kérdésekre Kiss Endi dobos válaszolt.

Tavaly jelent meg Kánaán című albumotok, amely elég vegyes visszajelzéseket kapott. Sokak szerint túl populáris lett a lemez...

Nem akarok cáfolni, vagy valakit meggyőzni, egyszerűen meg kell hallgatni a lemezt. A másik az, hogy én nem szeretném ha a rockzenét úgy határolnák be, hogy csak a zúzásról szól semmi másról. A Lennny Kravitz is rockzene, sőt egy Sting is, úgyhogy igazából ehhez csak annyit szeretnék mondani, mi jó zenét akarunk játszani, ami mindenképpen rock, hiszen az életünk is rock'n'roll. Az emberek életében mindig is van egy nyugodt év, egy zűrzavaros, vagy egy keményebb, a Hooligans is ilyen. Mindig is így raktuk le az alapokat. Aki eljön a koncertünkre az egy igazi rockkoncertet kap. A Kánaán című lemezünk fogyott a legjobban eddig, tehát ez is igazolja, hogy egy lépést tettünk előre. A legújabb lemezünk, amelynek munkálatait már elkezdtük, az meg úgy néz ki megint egy igazi nyersebb rock-dolog lesz.

Mi a véleményed arról, hogy az utóbbi időben egyre több zenekar támadja a road showk által bevezetett playbackes rendezvényeket? Ti belülről is érintve vagytok, hiszen számos ilyen fellépésetek volt, nem csalódás egy ilyen rendezvény számotokra?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kellemetlen csalódás volt. Úgy kell elképzelni nálunk egy ilyen napot, hogy mi a 20 perces fellépés után elmentünk élőben is játszani. Tehát megvolt mind a két oldala. Viszont jó is, hogy megkérdezted ezt, mert szeretném tisztázni a körülményeket. Egyet meg kell érteni. Ez a Hooligans nem olyan rock zenekar, mint a többi, természetesen nem jobb vagy rosszabb. Mi mindenképpen lázadni akarunk és az is egy lázadás, amikor a k...a Kozsóval lépünk fel egy színpadon vagy a Lagzi Lajcsival, akiket én megvetek, viszont lázadás, hogy bejutunk oda egyetlen rockzenekarként és felmegyünk félmeztelenül a színpadra. Ezek meg elájulnak annyira, utálnak minket, főleg, mert sikerünk van. És ezt kell megérteni az embereknek. Nem érdekel, hogy rockerek ropják ránk vagy nem, pedig nekik is el kellene jönni lázadásból, eljönni oda és szétszedni a színpadot, ha playback, ha nem, akkor is a mi zenénk szól. Nem örülök, hogy playback van, de azért a 4 számért nem lenne érdemes felpakolni mindent, és utána lejönni. El fogunk menni ezek után is, megmutatni mi az a rock'n'roll. Szeretnénk visszahozni a rockzenét, olyan szinten, mint ahogy régen volt. Ha csak a rock klubokban játszunk, akkor mivel akarjuk visszahozni?! El kell menni mindenhová és megmutatni, hogy nem egy igénytelen dologról van szó. Igazi zene, és nem pont az a három kis köcsög gyerek táncolgat a buzi cipőjükben.

Pozitívan változik a zenei élet manapság?

Van valamennyi változás, de azért nagyon lassacskán jön ez a dolog. Úgy érzem most már nagyon-nagyon szégyellik magukat azok, akik nem tudtak énekelni vagy csak tátogtak. Az embereknek nem kellett volna elhinni mindent. Elhiszem, hogy a média a hibás, ettől függetlenül az emberek még mindig elhisznek a brazil sorozatoktól kezdve mindent. Jön vissza az élő zene, de például Várpalotán beszélgettem két lánnyal, és azért szörnyű, hogy 18 évesen azt mondják nekem, hogy ők azért szeretik a "Kék a szeme" című számot. Hogy ennyire dáridós ország lettünk, az számomra förtelem...

A lányokról jut eszembe! Még mindig csajozós zenekarnak számít a Hooligans?

Inkább csajozósnak, mint fiúzósnak... Nem vetjük meg a nőket, ettől függetlenül azért a zene maradjon előtérben.

Mi igaz abból, hogy újra kiadásra kerül az első két album?

Március közepétől az első lemez kerül újra kiadásra. Év végére szeretnénk még egy koncertlemezt kiadni, ami félig koncert, félig pedig angol nyelvű dalokat fog tartalmazni.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 Nagaarum 2011-05-21 10:37
Visszataszító az egész zenekar, meg ez a "mi azért kemények vagyunk ám" duma is.
Nem Endi, lágyak vagytok, mint a friss kutyagumi, és ezen az idióta káromkodásod sem változtat :-D:-D:-D.
Az életetek meg lehet, hogy valamikor a rock and roll volt, de mostanra csak a pózerkedés.
Engem nem vertek át.
A rockot meg nem felhozzátok, hanem elhitetitek egy csomó fiatallal, hogy ez a rock. Pedig ez POP.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.