Shock!

december 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Waczak: ez nem a szálló

Az 1995-ben alakult pécsi Waczak stabil felállása 1996-ban jött létre, azóta a Czakó testvérek, János és Pál, valamint Poór Gergő lassan, de biztosan kerül be a köztudatba.

Zenéjük különleges eszenciát rejt, ami talán abban a pici Primusos ízben található, melyet néhány átdolgozással is szemléltetnek a nagy példakép tiszteletére. Sajnos jelenleg takaréklángon ég a zenekar, ugyanis a trió motorja Czakó Pali énekes, gitáros, tavaly augusztusban egy éves "száműzetésbe" vonult Argentínába. Szerencsére, annak ellenére, hogy ilyen esetekben már hagyomány, hogy a megcsonkult felállás jobb híján feloszlik vagy abszolút nem csinál látványos dolgokat, János és Gergő nem sokat vacillált, hanem márciusban megjelentette a csapat második demóját. Jánossal készített interjúmban először az iránt érdeklődtem, mikortól lesz teljes a felállása ismét a Waczaknak, azaz Pali mikor jön haza Argentínából.

A bátyám, Palkó augusztus végén ment el és csak idén ('98) júniusban jön haza. Egy nemzetközi diákcsere programon vesz részt. Ott ugyanúgy iskolába jár, mint itthon. A fő ok, ami miatt kiment a nyelvtanulás volt.

Tehát ha hazajön, folytatjátok a zenélést?

Mindenképpen folytatjuk a Waczakot. A megérkezése utáni napon szerintem már próbálni fogunk. Nekiállunk az új és régi témák összerakásához.

Egyébként most vegetáltok vagy van aki pótolja Pál személyét?

Palkó nélkül nem lehetne csinálni ezt a zenekart, ugyanis ő a legközvetlenebb, legspontánabb a zenekarban és ez nagyon látszik a színpadon. Én a koncerteken nem tudnék úgy szövegelni, ahogy ő. Éppen ezért szó sem volt róla, hogy más helyettesítse. Addig Gergővel próbálunk új dolgokat kiagyalni.

Azért ezt az egy évet ti sem lazsálással töltöttétek, hiszen nemrég megjelent egy friss demótok...

A demónkat még '97 augusztusában vettük fel Pécsen. Az, hogy csak most lett kész a sokszorosítás, annak köszönhető, hogy volt egy-két gond a jogvédő hivatalban. A kazi szerzői kiadásban jelent meg. Had emeljem ki, hogy szerintem ez a demó már egyáltalán nem Primusos. Kezd kialakulni egy saját stílus.

Ezek szerint akkor más hatások is értek benneteket? Például milyen zenét hallgatsz mostanában?

Természetesen értek bennünket hatások, de mind a hármunkat mások. Én nem tudom, hogy Palkóra mik hatottak és ő sem tudja, hogy ránk mik. Ezért lesz érdekes egy év után újra számokat gyártani. A Primus vonalat megpróbáljuk legyűrni, de egy-két feldolgozás azért marad. Hogy mit hallgatok mostanában? Kornt, Primust, Savsage-t, Daft Punkot és Waczakot hallgatok... (vigyorog)

Nincs valami híred arról, hogy milyen az Argentin zenei élet?

Sajnos Palkó még nem számolt be ezzel kapcsolatban, amint válaszol, elküldöm. Annyit tudok, hogy 2 rádióban már játszottak a Waczak demóról!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.