Shock!

szeptember 22.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ignite: „A magyarok tartsanak össze”

IgniteAmerikai hardcore zenekarhoz képest elég sokat látni az Ignite-ot manapság Magyarországon. Idén a Szigeten nyomtak például hatalmas bulit a Metal Hammer Nagyszínpadon, ahol természetesen még egy jó kis beszélgetést is sikerült rögzíteni a zenekar oszlopos tagjaival.

Tavaly turnézott veletek a Blind Myself az USA-ban. Hogyan szerveztétek meg a dolgot?

Brett: Azért az egészért Zoli a felelős. Az ő érdeme.

Zoli: Én mindig azt vallottam, hogy a magyarok tartsanak össze, segítsék egymást. Így is viselkedek, ha már így gondolom. Ha megvan a lehetőségünk, hogy egy jó magyar zenekart leszervezzünk az otthoni turnénkra, miért ne tegyük. Nem is volt egyébként egy olyan nagy turné. De most már az emberek New Yorkban tudják mi az a Blind Myself. Egész nagy helyeken játszottak már önálló koncertet, azóta többször is. Szóval beindult a szekerük. A Biohazarddal nagyon jóban vannak. New Yorkban élnek. Megvalósítják az álmaikat. És az biztos, ha a keleti parton játszunk, őket hívjuk majd megint.

Brett: Számomra ők a legfélelmetesebb zenekar a világon. Iszonyú jók.

Zoli: Így van. És csak a zenének élnek. Eladták mindenüket, odaköltöztek New Yorkba.

Miért választottatok európai lemezkiadót magatoknak?

Brett: Korábban egy amerikai kiadónál voltunk. De ők csak az Államokban adtak ki lemezt. Ezért kellett keresnünk egy másik kiadót, hogy Európában is ki tudjuk adni a lemezeket. És örülünk, hogy végre találtunk egy kiadót, ami nagyon jó és tényleg mögöttünk áll.

Sokat turnéztok?

Brett: Rengeteget. Tavaly februártól novemberig turnéztunk az USA-ban, aztán átjöttünk az Agnostic Fronttal Európába. Idén pedig ez az 5. alkalom, hogy Európában vagyunk.

Ázsiában jártatok már?

Brett: Japánban játszottunk még '96-ban néhány kis klubban. És most is szervezés alatt van egy idei turné oda. November, december tájékán.

Mik a közeli jövőben a terveitek?

Brett: Kiadni egy albumot, és turnézni rogyásig. Ja, és készíteni akarunk egy jó klipet is. Amerikában a klipek nem olyan fontosak, de itt Európában nagyon is azok. Amerikában csak akkor kell klipet csinálni, ha már nagyon híres vagy. Európában pedig, ahhoz kell klipet csinálni, hogy az legyél. Az USA-ban, ha sikerül elmenned a Blink 182-val vagy a Green Day-jel turnézni, a rádiók lejátsszák a számodat, mert az emberek látják a neved a plakátokon. De ha nem játszanak a rádiók, sosem lesz kliped. A legnagyobb rádió a K-Rock. Ahhoz, hogy ők lejátsszák a számodat 6 alkalommal egy hónapban, fizetned kell 100 ezer dollárt. Ha nincs ennyi pénzed arra, hogy szombat hajnal 3-kor lejátszasd a számod, ami abszolút pénzkidobás, nem fognak játszani a rádiók, amíg a kiadó mögéd nem rakja a pénzt. Az MTV-n nem játszanak rockzenét. Amerikában a rockzene halott. Ezért jön a legtöbb amerikai zenekar Európába, itt legalább van élet, vannak fesztiválok.

Miért olyan sikeres a Linkin Park- és a Limp Bizkit-szerű zene Amerikában?

Brett: Ezeket a zenekarokat mind ugyanaz nyomja. És mind ugyanúgy is szól. Azért híresek, mert mögöttük van a pénz. Már rég nem arról szól a zene Amerikában, hogy őszintén zenélj, hanem arról, hogy jó vastag csekkfüzet legyen mögötted. Hiába bújnak maszk mögé az ilyenek, mind ugyanúgy szól és ugyanolyan. A KISS is hordott maszkot, de legalább ők jó fejek voltak, mint mi.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.