Shock!

augusztus 11.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

C.A.F.B.: élet a tengerentúlon

C.A.F.B.Az már szinte biztos köztudott, hogy a C.A.F.B. alapító-frontembere Szakácsi Greg, a Minden-Ható lemez idején Amerikába távozott. Szerencsére azért a zenekar tovább él és virul, így év elején napvilágot látott a legfrissebb sorlemez Subkontakt címmel.

Bár Greg távozását sokan véglegesnek ítélték meg, a csapat továbbra sem nélkülözi a kitelepült frontembert, inkább hathatós közreműködésével tovább gyártják az újabb rock'n'roll szerzeményeket. Olyannyira, hogy már konkrét elképzelések is születtek, melyekről nem más, mint Szakácsi Greg beszélt egyenesen a kontinens túloldaláról.

Mit csinálsz manapság? Gondolom azért ott is zenélsz...

Persze. Most az új dalaimmal vagyok elfoglalva, meg egy punk csapatban játszom. Sok időt töltök a zenéléssel. Egy ideig játszottam egy bandában, akikkel csináltunk 3 koncertet, de szétugrottunk. Megpróbálom a saját zenei ötleteimet a lehető legjobban kidolgozni. Ehhez összehoztam egy kis házistúdiót, ahol a demóimmal időzöm.

Mikor jössz Magyarországra?

Úgy néz ki novemberben megyek haza. Tervezzük a csapattal, hogy fel is veszünk 3-4 dalt, a legújabbakból (pl.: Aki diktál, Elviszlek a diszkóba!). Talán egy videoklipet is készítünk.

Követed a magyar zenei életet?

Igen. Kapom az újságokat, és Sütiékkel is napi kapcsolatban vagyok. Sok fiatalabb csapattól is kapok CD-ket és nagy részük nagyon be is jön. Annak örülök, hogy újra sok jó zenekar van.

Milyen Amerikában a rockzene helyzete?

Én úgy érzem, hogy itt az élő zene a király. Ez a rock egyik hazája, így azt hiszem itt mindig is menni fog. Töméntelen zenekar van. Ezernyi ága a rocknak, amit akarsz. Sok a rock és alter rádióadó, de mondjuk "pop" adók is 50-50 százalékban nyomnak rockot és dizsit. Iszonyú sok a koncert. Hétfőtől vasárnapig. Szóval mindig van valami, de Európából nem sok jön át ide. Csak a tényleg híresek, legalábbis én így érzem.

A Therapy?-n kívül találkoztál még egyéb ismert zenészekkel is?

Nem, de nem is kerestem igazán ennek a lehetőségét. Láttam, hogy hol lakott Kurt Cobain és nem messze tőlem van Chris Cornell (ex-Soundgarden) háza is... amúgy a Therapy?-val való találkozás nagy élmény volt. Együtt voltunk a stúdióban, ahol az új lemezükön dolgoztak, meg a próbaterem komplexumban, ahová a csapattal jártunk próbálni. Ott próbált régen jó pár igazán híres seattle-i rockbanda is.

Hogyan tekintesz vissza a C.A.F.B.-vel eltöltött időkre?

Mindenféleképpen egyike volt életem legnagyobb éveinek. Gondolok itt főleg az 1996-99-es időszakra. Azért a pár ezer km távolság most sem gátol minket a közös lemezkészítésben.

Kedvenc lemezeid manapság?

Vannak örök kedvenceim, mint a Therapy? és vannak lemezek csapatok, akik egy-egy időszakban, nagy hatással vannak rám. Ha említenem kéne párat, talán most így nézne ki.: Incubus: Make Yourself, Papa Roach: Infest, 311: Soundsystem, 3Doors Down: The better life, Pupple Of Mudd: Come clean...

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.