Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Viszik az új Physical Graffitit, mint a cukrot

0731zepRendkívül jól teljesítenek a piacon a Led Zeppelin legújabb újrakiadásai. Akárcsak az előző négy kiadvány, most a Physical Graffiti új változata is bekerült az amerikai listák elitklubjába.

40 ezer példányt vásároltak meg a nyitóhéten az Egyesült Államokban a Led Zeppelin 1975-ös Physical Graffitijének jubileumi újrakiadásából, amelynek révén a negyven évvel ezelőtt megjelent album a Billboard Top 200 tizenegyedik helyére ugrott. Mindez persze nem meglepő: az újrakiadási mizéria első három tanújele közül a Led Zeppelin I 37 ezer példánnyal a hetedik, a Led Zeppelin II 34 ezer példánnyal a kilencedik, a Led Zeppelin III pedig 32 ezer példánnyal a tizedik helyen kezdett az aktuális 200-as Billboard-listán. A második etapban kinyomott Led Zeppelin IV a hetedik, a Houses Of The Holy pedig a tizenkettedik helyre volt jó.

A széria következő darabja természetesen az 1976-os Presence lesz, valamikor még idén.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #11 Zsolti 2015-03-11 12:50
Jaj, hát írtam én olyat, hogy ugyanolyan marad a zene, ha cserélődnek a tagok? Ilyen értelemben minden tag szerepe fontos. De a Maiden Nicko nélkül is működhetne - de Harris nélkül? Vagy az AC/DC Angus nélkül? Motörhead Lemmy nélkül? Na, erről beszélek, amikor pótolhatatlan tagra gondolok.
Idézet
 
 
-2 #10 cifrakdaniel 2015-03-11 12:43
Szerintem pedig igen komoly változás lenne, ha más dobos lenne Nicko helyett is szerintem, mert nem olyan zenekar mint már bocsánat én is imádom az ACDC-t de bejön Angus és akkor Phil itt a téma erre dobold fel ezt. Hanem együtt rakják össze a dalokat. Nem ugyanaz. Philt pótolták más jellegű dobossal, de attól a lényeg megmaradt. És ahogy ez igaz a Gunsra is jött Matt és teljesen más lett a dob. Pótolható volt, de nem lett ugyanaz.
Idézet
 
 
#9 Zsolti 2015-03-11 12:27
"Attól, hogy nem ők vannak a középpontba attól ők az egyik legfontosabb tényező."
Nem mondtam, hogy nem fontosak. Csak azt, hogy nem pótolhatatlanok . A Maiden pl. nem Nickotól Maiden, hanem elsősorban Dickinsontól és Harristől. És ez független attól, mekkora dobos Nicko. Attól meg pláne, hogy el tudnám-e nyomni a témáit. :D
Idézet
 
 
-1 #8 cifrakdaniel 2015-03-11 11:08
Tényleg nem, de pl a Guns Matt Sorummal teljességgel másképp szólt, mint Stevennel, sokkal sterilebb lett. Ha azt írod, hogy nem a dobosra épül egy zenekar ezek közül nagyon elvagy keveredve. Attól, hogy nem ők vannak a középpontba attól ők az egyik legfontosabb tényező. Kíváncsi lennék te hogy nyomnád el Nicko dobtémáit, meg azokat a lábdobolásait duplázó nélkül. Az meg hogy Jimmy nyomatja ezeket nem csodálkozom, mindig ő foglalkozott az utómunkával.
Idézet
 
 
-5 #7 nekem8 2015-03-11 01:47
*lemezeket, hogy ne legyen annyi szóismétlés. De ki nem sz*rja le? Érthető voltam az a lényeg.
Idézet
 
 
-6 #6 nekem8 2015-03-11 01:41
Zsolti az az utolsó mondat nem köllött volna, nagyon nem, egyébként mind2töknek igaza van. Legalábbis valószínűleg. Én eddig úgy tudtam, olvastam, hogy page volt a koponya. Egyébként most is csak és kizárólag ő foglalkozik az egész zep dolgokkal. Még akkor is, ha ezek a dolgok kimerülnek annyiban, hogy remastereli a régi dolgokat, és kiadja.
Idézet
 
 
-2 #5 Zsolti 2015-03-10 23:26
Tényleg ne keverjük, a Nirvana nagyon más tészta: Cobain írta a dalokat, a szövegeket, énekelt és gitározott. Ráadásul volt egy elég jellegzetes stílusa mind dalszerzés, mind előadás terén. Abszolút rá épült a zenekar.
A Maiden, a Guns, a Zep nem a dobosokra épült (igaz, a Nirvana sem, ezért sem világos, hogy keveredett ide?). A Queen sem egyenlő Freddie-vel, ezért létezhet valamilyen formában még ma is.
Idézet
 
 
#4 cifrakdaniel 2015-03-10 22:17
Az hogy kinek mennyi dal szerepel a neve mellett annyit tesz, hogy ki hány szöveget írt. Ott van pl. még Nicko McBrain akinek 1 dal van a neve mellett vagy Steven Adler akinek szintén nincs sok dal a neve mellett. Mert mindhárman zeneileg tettek hozzá a zenéhez, pl a legutóbbi klasszikushockb an is leírták h hány hónapon dolgoztak Jimmyvel a dalokon. Lehet egyik sem világhíres dalszerző de zeneileg olyat tettek az egésznek, hogy világszínvonal. Arról nem beszélve, hogy a Zep mindig is egy családként tekintett egymásra nem is csodálom, hogy abbahagyták. A Queen sem az új album ambíciók miatt kezdte újra. Sőt a Nirvana sem azért szűnt meg mert nem lehetett volna Kurtot pótolni...ne keverjük a dolgokat.
Idézet
 
 
-7 #3 nekem8 2015-03-10 16:52
Na. Ez már vélemény. Legalább nem személyeskedés.
Tudom, értem amit mondasz, de mindegyik banda más-más kategória. A led zep egy ilyen kategória, a pantera olyan, a mittudomén melyik banda meg amolyan.
Az acdc úgy döntött, keres egy új énekest, és nyomja tovább. A queen nyomja tovább, ma is koncerteznek. A led zep is nyomhatná, elvégre csak az eredeti dobosukról van szó, de a szóban forgó dobost a fia tudja pótolni, nem is akárhogy.
A pantera meg dime miatt ugye, de ott ő volt a fő dalszerző, a zep-be meg azért nem annyira bonham volt, page, plant írták a dalokat (főleg page).
Idézet
 
 
+7 #2 cifrakdaniel 2015-03-10 15:55
Idézet - nekem8:
Nagy francokat viszik, ha így lenne, összeállnának és már készítenének egy új lemezt. Az ilyen-olyan statisztikáknak ha hinni lehetne, nem lenne pangás a lemezpiacon...

Bizony! Azt rebesgetik, hogy az Ac/DC a turné után, új lemezt fog csinálni Bon Scottal, na meg a Pantera reuniont is rebesgetik.

Te most komolyan ennyire normálatlan vagy? Nem feltétlenül a pénzért csinálják ez olyan, mint a Queen+Adam. Lemezt ők nem fognak csinálni ezt nem is tudod hogy gondoltad, vagy hogy még mindig a Led Zeppelinre értetted e. A hivatalos statisztika az statisztika akárhogy is nem tetszik. Pangás nincs csak nincsenek milliós eladások..
Idézet
 
 
-18 #1 nekem8 2015-03-10 10:27
Nagy francokat viszik, ha így lenne, összeállnának és már készítenének egy új lemezt. Az ilyen-olyan statisztikáknak ha hinni lehetne, nem lenne pangás a lemezpiacon...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.