Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Világszerte komoly siker a Gojira új albuma

Igencsak komoly listás helyezésekkel indított világszerte a Gojira új nagylemeze. A Fortitude gyakorlatilag minden fontos zenei piacon kiemelkedő pozíciókban nyitott.

0217gojira

Karrierje eddigi legkomolyabb listás helyezéseit produkálta Fortitude című új nagylemezével a francia Gojira. A világ legnagyobb zenei piacán, az Egyesült Államokban 27.372 példány kelt el a nyitóhéten a lemezből, ami a Billboard-lista tizenkettedik helyére volt elég – a legutóbbi Magma a huszonnegyedik helyen startolt 17 ezres eladással, vagyis minden tekintetben komoly előrelépésről beszélhetünk. Ráadásul ha a külön kezelt, egységes albumokra vonatkozó összesítést vesszük önálló dalokra jutó töredékeladások, streamek és minden egyéb nélkül, akkor is 24 ezres eladásról beszélünk – ez pedig a legmagasabb volt az elmúlt héten az Államokban minden megjelenés közül.

Erősen nyitott a Fortitude Európában is. Hazájukban, Franciaországban 9900 példány ment el a lemezből az első héten, ami a listák második helyéig repítette Joe Duplantier-éket, ez szintén rekord, hiszen a Magma a tizedik pozícióig ért, az eddigi csúcsot otthon a 2012-es L’Enfant Sauvage jelentette. Szintén a második helyen kezdett a lemez Belgiumban és Finnországban, a harmadikon Ausztráliában, Ausztriában és Dániában, a negyediken Hollandiában, Svájcban és Portugáliában, a hatodikon Németországban, illetve a tizediken Norvégiában.

 

Hozzászólások 

 
#2 Lantis 74 2021-05-13 10:30
Nem tudom idehaza hogy ment az eladása az albumnak. Én nem sajnáltam rá a pénzt és a Media Marktban megvettem CD lemezen. Eddig nem bántam meg, nekem tettszik az új anyag.
Idézet
 
 
#1 Górcső 2021-05-13 09:47
És itthon? Lenyomták-e az Ossian lemezt?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.