Shock!

december 10.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Van Halen kontra Chickenfoot: nincs verseny (?)

Michael Anthony kíváncsi az új Van Halen lemezre, de egy pillanatig sem vágyik vissza Eddie és Alex mellé. Az viszont valóban érdekes helyzetet teremt, hogy a második Chickenfoot album és a David Lee Roth-tal készülő új Van Halen mű nagyjából párhuzamosan kerül majd forgalomba.

„Sokan kérdezik, hogy hiányzik-e nekem a Van Halen, de totálisan továbbléptem", nyilatkozta Michael Anthony (a képen jobbra Sammy Hagar mellett) az Ultimate Classic Rocknak. „Teljesen boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel. Persze érdekel, mivel jönnek majd elő, de ez nem verseny. Vicces a neten olvasni, miket írkálnak a rajongók: Van Halen kontra Chickenfoot verseny lesz idén, vajon melyik lesz jobb, bla-bla-bla, ilyenek. Ha a Van Halen jó albumot ad ki, az nagyszerű. Azt meg tudom, hogy a miénk óriási lesz, és nagyon büszke vagyok rá."

A Chickenfoot ezen a héten fejezte be második lemezének keverését, ami a tervek szerint valóban Chickenfoot IV címmel jelenik majd meg. A Sammy Hagar – Joe Satriani – Michael Anthony – Chad Smith felállású szupergroup anyagának pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, de a tervek szerint ősszel kerülhet a boltokba. A lemez a banda szerint súlyosabb lett a világszerte több mint egymillió példányban elkelt debütáló albumnál. Az első single már a nyáron kimegy majd a rádiókhoz. A banda Mike Fraser producer-hangmérnökkel dolgozott a stúdióban, és olyan dalokat rögzítettek, mint a No Change, a Who's Next, az Astral Years és az I Ain't Got You, I Got The Two By Blues.

Habár Sammy Hagar nemrég azt nyilatkozta, szívesen visszamenne a Van Halenbe, ha Eddie Van Halen megfelelő állapotban lenne, ennek jelenleg nincs realitása, hiszen a zenekar David Lee Roth-tal dolgozik új albumán, ami szintén megjelenik az ősszel. Azt azonban Michael Anthony is elképzelhetőnek tartja, hogy a két csapat közös turnéra induljon valamikor. Akár lesz közös turné (na persze…), akár nem, az biztos, hogy a Chickenfootnak kisegítő dobost kell találnia Chad helyére, ugyanis hamarosan a Red Hot Chili Peppers is aktivizálódik, és Smith számára mindenképpen az jelenti a prioritást.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.