Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sammy Hagar visszavágyik a Van Halenbe

A Van Halen táborban sosem mentek egyszerűen az énekes-ügyek, most pedig újabb adalék színesíti a képet. Habár minden idők egyik legsikeresebb hard rock bandája több mint egy évtized után végre nekiállt új lemeze felvételeinek az eredeti frontemberrel, David Lee Roth-tal, egy friss interjúban a második korszak énekese, Sammy Hagar úgy nyilatkozott, hogy szívesen csinálna még egy lemezt a zenekarral.

„Majdnem tíz fantasztikus évet töltöttem a Van Halenben", nyilatkozta Sammy a Rolling Stone magazinnak. „Egy olyan álmom vált ezzel valóra, amit a bolygó összes zenésze dédelgetett magában. Nagyszerű volt a kapcsolatunk, kiváló kört futottunk, és a legnagyobb zenéket írtuk közösen. Öt listavezető lemezt készítettünk, eladtunk 50-60 millió albumot, és tulajdonképpen minden egyes koncerthelyszínen teltházat csináltunk a világon. Az utolsó két évünk kemény volt, ezt elismerem... Hirtelen minden elromlott, de őszintén mondom, a Van Halen tagjának lenni életem leghatalmasabb élményei közé tartozott, semmiért sem cserélném el. A kemény dolgokkal együtt sem."

Sammy nem adott éppen szívbajos választ arra a kérdésre, hogy mennyi esélyt ad egy jövőbeli Van Hagar újjáalakulásra. „Azt mondanám, olyan 90 százalék körülit. Szeretnék csinálni még egy lemezt a Van Halennel. Persze csak ha Eddie teljesen normális lenne, és úgy viselkedne, mint az az ember, akit annak idején megismertem. Vagy egy új emberként. A lényeg, hogy ha olyan lenne, mint legutóbb, akkor semmiképpen sem mennék bele a dologba. Ebben az esetben nulla százalék, sőt, mínusz nulla százalék az esély... De ha tényleg összekapta magát, és rendbetette az életét, amit az új fotói alapján esélyesnek tartok, mindenképpen benne lennék a dologban."

Az idén 64 éves Sammy Hagar David Lee Roth 1985-ös távozása után került a rockvilág abszolút csúcsán lévő Van Halen élére, és ugyan a bandának rengeteg vesztenivalója volt, a sikersorozat vele is folytatódott. Sammy négy soralbumot készített a csapattal (5150, OU812, For Unlawful Carnal Knowledge, Balance), és a korai korszak albumainál érettebb, mélyebb Van Hagar lemezek elképesztő példányszámokban fogytak világszerte. Az énekes ezután teljesen váratlan módon, rendkívül ronda körülmények között került ki a bandából 1996-ban. Akkor úgy tűnt, ismét David Lee Roth áll a frontra, de a dolog végül nem jött össze, a zenekar Gary Cherone-t vette be, ám a vele készített 1998-as Van Halen III album megbukott. A csapat ezután sokáig nem mozdult, de Sammy 2004-ben visszatért egy újjáalakuló turné és egy akkori válogatáson megjelent három friss dal erejéig. Sajnos a turnén a banda nem hozta a várt színvonalat, az alkoholproblémákkal küzdő Eddie Van Halen szinte végig formán kívül játszott, és sem Sammyvel, sem Michael Anthony basszusgitárossal nem találta meg a megfelelő hangot. Hagar a turné végén ismét távozott, a csapat pedig újabb szünet után végül tényleg visszahozta David Lee Roth-ot, akivel jelenleg is stúdióznak.

Sammy és Michael Anthony éppen Joe Satrianival és Chad Smith-szel összehozott szupergroupjuk, a Chickenfoot második anyagán dolgoznak. Hagar mostani interjúja nem az első békülékeny hangvételű nyilatkozat, pár hete Anthony is azt mondta, hogy nem haragszik a Van Halen fivérekre, és akár egy Van Halen / Chickenfoot közös turnét is el tudna képzelni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.