Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újból Paul Bostaph a Slayer teljes jogú dobosa

Ismét teljes jogú tagként csatlakozott a Slayer legénységéhez Paul Bostaph, aki egy rövid megszakítástól eltekintve tíz éven át dobolt a zenekarban, miután a ’90-es évek elején Dave Lombardo és társai úgy összerúgták a port, hogy a közös munka lehetetlenné vált. A banda így King - Araya - Bostaph - Holt felállásban lép majd színpadra június 26-án Tokajban is.

Kerry King és Tom Araya európai idő szerint csütörtökön késő este hivatalos nyilatkozatban jelentette be, hogy a zenekar dobosa ismét Paul Bostaph, méghozzá nem kisegítői státuszban, hanem teljes jogú tagként. Bostaph első újonnani bulija június 4-én, Varsóban lesz a Slayerrel, és ő játszik majd a zenekarral június 26-án Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon is. A május 2-án elhunyt Jeff Hanneman posztján ezúttal is az Exodus főnöke, Gary Holt gitározik, ám a közlemény vele kapcsolatban továbbra is csak a „helyettesít” kifejezést használja. A Slayer idei menetrendjében harmincöt koncert szerepel Európában és Dél-Amerikában június és október között.

„Paul nagyszerű dobos és jó cimbora, így örülünk, hogy úgy döntött, ismét csatlakozik a bandához”, írja King és Araya. „Még mindig teljesen lezsibbadva állunk Jeff elvesztése miatt, de nem akarunk csalódást okozni az európai és dél-amerikai rajongóknak, és meg kell kezdenünk haladni előre. Így, hogy Paul visszatért a bandába, mindez sokkal könnyebb lesz.” „Nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a Slayerbe”, teszi hozzá Bostaph. „Életünk roppant intenzív tíz évét töltöttük el együtt, nagyon jól éreztük magunkat, rengeteg nagyszerű dalt írtunk, így olyan ez számomra, mintha hazatérnék.”

A pályáját a Forbiddenben kezdő Paul Bostaph először a most üzleti nézeteltérések miatt távozott/kirúgott (ezt az idő majd eldönti…) Dave Lombardo második kilépése után, 1992-ben csatlakozott a Slayerhez, és négy stúdióalbumot készített a bandával: az 1994-es Divine Interventiont, az 1998-as Diabolus In Musicát, a 2001-es God Hates Us Allt, illetve az 1996-os Undisputed Attitude hardcore/punk feldolgozáslemezt. Utóbbi felvételei után a dobos kiszállt a Slayerből, aminek hivatalos indoka az volt, hogy Truth About Seafood nevű jazzprojektjére koncentráljon. Ebben a rövid periódusban Jon Dette dobolt a csapatban. Bostaph hamarosan visszatért, ám 2002-ben ismét távozott, ekkor tért vissza a helyére – óriási meglepetést okozva – Lombardo. Az első hivatalos nyilatkozatok könyöksérülést emlegettek, de Paul utóbb bevallotta, hogy egyszerűen úgy érezte, tovább kell lépnie. Azóta zenélt a Systematicben, az Exodusban és a Testamentben is, de sehol sem húzta túl sokáig: a Testamentből hivatalosan azért távozott, mert lesérült a csuklója, de a Shock!-nak adott interjújában Chuck Billy énekes utóbb elárulta, hogy nem pusztán ennyiről volt szó. Jelenleg hivatalosan is tagja a Craig Locicero és Hank Shermann vezette Demonicának, de egy Blackgates nevű formációban is érdekelt - ezeket az elfoglaltságait a Slayer zsúfolt menetrendjére tekintettel aligha tudja majd folytatni a jövőben.

Dave Lombardo további terveiről egyelőre annyit tudunk, amit már eddig is közzétett: tovább mozog Philm nevű kísérleti rock/metal projektjével, illetve Casey Chaos énekessel (Amen) újjáalakította a Grip Inc.-et, amely elsősorban a ’90-es években, Dave Slayer-beli pauzája idején volt aktív. Izgalmas kérdés, hogy mi lesz azon projekt sorsa, amelyben szintén Dave és Chaos zenél Gary Holttal, illetve az egykori Kyuss, jelenleg Vista Chino basszer Nick Oliverivel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #15 Aladin 2013-06-05 15:56
Ki mondta, hogy gyorsabb? Szerintem pont Lombardo a gyorsabb. Bostaph ötletesebb...
Idézet
 
 
+1 #14 vova666 2013-05-31 23:28
Idézet - Aladin:
Paul Bostaph jobb dobos, mint Dave Lombardo. Csak Lombardo a nagyobb név, ezért az utca embere neki kántál. Ennyi az egész.
Hajrá Paul!!!

A gyorsaság nem egyenlő azzal, hogy jobb dobos. Lombardo kb. a thrash metal dobolás pápája, ugyanakkor Bostaph is egy hihetetlen jó dobos.
Idézet
 
 
-4 #13 Aladin 2013-05-31 22:17
Paul Bostaph jobb dobos, mint Dave Lombardo. Csak Lombardo a nagyobb név, ezért az utca embere neki kántál. Ennyi az egész.
Hajrá Paul!!!
Idézet
 
 
+2 #12 Flagellator1974 2013-05-31 21:13
Hát bejött! Készítheti a könyökeit!
Idézet
 
 
+4 #11 Pista bá 2013-05-31 14:01
Pár napja egy nagyon Slayer fanatikus haverommal beszélgettünk erről a témáról.Akkor mondtam azt,hogy ha Dave nem tér vissza,akkor legalább Paul üljön a helyére,ne bárki más...kár,hogy a lottó számokra nem érzek rá ennyire sose :)
Idézet
 
 
+5 #10 maradonnna 2013-05-31 12:31
Elég vastag a bőr mindkét fél képén az már biztos!meg az is nyilvánvaló hogy Paulban nem fogunk csalódni,mert K...va nagy dobos!ha már Dave nem tért vissza akkor szerintem a legjobb döntést hozták!sok sikert Nekik!
Idézet
 
 
+3 #9 kéjsóvár bohóc 2013-05-31 12:25
Pali kiváló dobos!
Idézet
 
 
+7 #8 entropy 2013-05-31 10:48
Úgy tűnik, Paulnak elég volt az az összeg, ami Dave-nek nem. Mindegy, jó megoldás ez, Paul pedig hatalmasakat dobolt a vele készített lemezeken és élőben is.
Idézet
 
 
+5 #7 Zoli 2013-05-31 10:17
Pedig nagyon vártam vissza Dave-et. Mindegy ez van, nekem Ő marad a slayer dobosa.
Idézet
 
 
+4 #6 M 2013-05-31 10:07
Számomra is mindig Dave marad a Slayer dobosa, ha ott van, ha nem. Ilyen szempontból én is szomorú vagyok, másrészt viszont Paul is egy kurva jó dobos, tehát kizárt h bármi gáz lenne a zenei résszel. Kérdés ő is változott e 10 év alatt, és nem lécel le megint majd. A Hegyaljás buli így is alap.
Idézet
 
 
+5 #5 codename333 2013-05-31 09:47
hát az egyik szemem sír a másik nevet.Reméltem h Lombardo lesz a dobos és sikerül megegyezni.....Ebből a szempontból kicsit csalódott vok mert nekem ő a Slayer dobosa akárki akármit mondd.Viszont örülök is Bostaphnak mert azért ő tényleg a "Slayer család" részének tekinthető mert nem jelentéktelen időt és munkát töltött ill végzett a Slayerben.Hát végülis én azért ígyis megnézném őket.Lombardot meg kurvára sajnálom.Mikor visszatért azt hittem már nem fordul elő ilyen......és azt a tényt sem szabad elfelejteni h bostaph sem tud a seggén megmaradni úgymondd.Biztos vok benne h ő sem a végleges megoldás......és h lombardo visszatér egyszer..majd...valamikor....
Idézet
 
 
+6 #4 TomTom 2013-05-31 09:29
King, Holt, Araya, Bostaph egy igazi thrash "dream team" számomra. Mindegyik hangszernél a kedvenc zenészem. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy ilyen körülmények hozták össze őket. NAGYON kíváncsi vagyok, hogy milyen lemezt fognak kihozni, főleg ha Holt is közreműködhet érdemben a dalszerzésben (bár kétlem)...
Idézet
 
 
+7 #3 kamikaze 2013-05-31 09:06
Hát akkor nem jött be a kívánságom, sajnos. Ez így szinte ,,csak" egy fél Slayer, de kétségtelen, hogy Bostaph is nagyon jó dobos, és hosszú időt eltöltött már a bandában. Ezek után már csak egy bivaly új lemez kéne, ami talán feledtetné ezt a sok negatívumot, mely az utóbbi években jellemezte a csapatot, ahelyett, hogy a normális működésre koncentráltak volna.
Idézet
 
 
+8 #2 Roenick 2013-05-31 08:31
Ha már nem tudtak megegyezni Lombardo-val legalább jó megoldást választottak. .. Szerintem.
Idézet
 
 
+5 #1 Chris92 2013-05-31 08:19
Tudtam, hogy ha nincs megegyezés Lombardo-val akkor nála fognak kikötni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.