Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Féltékeny voltam Paulra, amiért Jeff Hannemannel játszhat”

0529craigÉrdekes részlettel gazdagította a Jeff Hannemanről szóló megemlékezések sorát Craig Locicero, a jelenleg tetszhalott Forbidden gitárosa, akinek bandájából a Slayer annak idején elcsábította Paul Bostaph dobost. A gitáros bevallotta: több mint húsz évvel ezelőtt nem igazán volt képes megemészteni, hogy zenésztársa ilyen lehetőséget kapott.

„Nem mondtam túl sokat a nyilvánosság előtt Jeff Hanneman haláláról, mert sosem ismertem őt igazán", írta frissen kiadott közleményében Locicero. „Tulajdonképpen csak egyszer beszélgettem vele, és akkor is annyi volt az egész, hogy feltett nekem egy kérdést. A dolog akkor történt, amikor Paul Bostaph és a Slayer összes többi tagja lejött egy hollywoodi Forbidden koncertre. Akkor találkoztam velük először, miután Paul kilépett tőlünk a Slayer kedvéért. Bemutatták nekem Jeffet, aki a szemembe nézett, és csak annyit kérdezett: jófiú vagy rosszfiú? Pontosan tudtam, mire gondol: arra célzott, hogyan fogadtam, amikor Paul '91-ben belépett a Slayerbe. Nos, nagyon rosszul: fiatal voltam, naiv és megbántott. Nem is válaszolhattam mást, csak azt, hogy rosszfiú. A Forbidden éppen az RCA-hez készült szerződni, mikor Paul megkapta tőlük az ajánlatot, amire természetesen igent mondott. Ki utasította volna el? Viszont emiatt, illetve pluszban még azért, mert a grunge-korszakba lépve a zene térképe megváltozott, a szerződésünk kútba esett. Szóval igen, én voltam a rosszfiú, és meg is érdemeltem ezt a kis fricskát Jefftől."

Locicero elárulta: ma már természetesen teljesen másképp látja a bő két évtizeddel ezelőtt történteket. „Ugyanúgy kellett volna örülnöm Paul szerencséjének, mint manapság. Mostanában sokkal jobb barátságban vagyok vele, mint azelőtt bármikor. Egy hozzám hasonló thrash kölyök számára igazi megvalósult álom lett volna a Slayerben játszani. A pokolba is, én mutattam Paulnak először a Slayert! És igen, féltékeny voltam rá, amiért a metal egyik leghatalmasabb riffgyárosával, egyik gitárhősömmel, Jeff Hannemannel játszhat. Hűha! Ez bizony meghaladta a felfogóképességemet akkoriban. Akárhogy is, amilyen visszahúzódó volt Jeff, olyannyira nőttek túl mindenféle szón a riffjei és a zenéi. Egy kultúra megteremtésében segédkezett. Akár észrevette, akár nem, óriási hatással volt rám is, és ma már büszkébb vagyok rá, mint valaha, hogy a testvéreim, Paul Bostaph és Gary Holt is eljátszották a maguk részét a Slayer történelmében."

A Slayer június 26-án Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon koncertezik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.