Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Több riff és több modern rock Ozzy gitárosának új szólólemezén

Az idei FEZEN nyitónapján végre szólóban is Magyarországon köszönthetjük Gus G.-t, a Firewind és Ozzy Osbourne gitárosát. A zenész egy friss interjúban elárulta: már nagyban gondolkodik következő önálló nagylemezén

„A dobfelvételeket már befejeztük, konkrétan a mostani Európa-turné kezdete előtt néhány héttel", mondta Gus a GuitarManiának, akik pont azon a bécsi koncerten készítettek vele interjút, amelyről nálunk is olvashattál. „És ha ennek a turnénak vége, ismét visszamegyek a stúdióba, hogy elkezdjem rögzíteni a gitártémákat. A tervek szerint tavasszal keverjük majd meg a lemezt, ha én is végeztem a feljátszással. Remélhetőleg nyárra elkészülünk, talán júniusban vagy júliusban..."

Noha az új szólóalbum sok szempontból a tavalyi I Am The Fire folytatásának ígérkezik, Gus szerint azért távolról sem ugyanazt akarja megcsinálni ismét. „Ezúttal talán több modernebb módon rockos szerepel majd a lemezen, de még mindig hard rockról beszélünk. A dalok egy része ugyanakkor kicsit riff-orientáltabb lett most, de a gitárfanatikusok számára persze ezúttal is írtam pár instrumentális dalt, olyan tekerőseket. Vendégek is lesznek, de ezúttal kevesebb, mert most azokkal írtam a számokat, akikkel élőben is játszom. Mats Levén, az énekesem például megint elég rendesen belefolyt a munkálatokba, de írok Jacob Buntonnal is, aki szintén énekelt egy dalt az első lemezen, most viszont egyenesen öt nótát hoztunk össze vele. Fantasztikus hangja van, és tehetséges dalszerző is egyben."

Gus G. július 29-én Székesfehérváron, a FEZEN-en játszik a Judas Priest és a Black Label Society előtt.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.