Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Több mint harminc új dalból válogat össze egy lemeznyit John Sykes

Úgy fest, hogy tizenhárom hosszú év után idén végre tényleg új dalokkal jelentkezik John Sykes, a Whitesnake, a Thin Lizzy és a Blue Murder egykori gitárzsenije. Honlapja szerint Sykes több mint harminc dallal rendelkezik, és még 2013-ban összerak belőlük egy albumot.

„Mióta John néhány évvel ezelőtt otthagyta a Thin Lizzy újjáalakuló zenekart, bevonult a stúdióba új dalokat írni és hangszerelni. Mostanáig több mint harminc dalt írt, és a stúdióját is telerakta új felszerelésekkel, ahol az összes saját anyagát rögzíti. Jelenleg éppen az ötödik stúdiólemezén dolgozik, ami még 2013 folyamán megjelenik. A lemez címéről egyelőre nem született döntés, de rengeteg munkát fektetett bele, és fantasztikus vendégzenészeket hívott meg az albumra", adta hírül Sykes weboldala.

Sykesról legutóbb akkor lehetett hallani, amikor Mike Portnoy és Billy Sheehan társaságában kezdett el zenélni. A trió fel is demózott egy teljes albumnyi dalt, ám Portnoy és Sheehan végül nem voltak képesek a gitáros híresen csigalassú munkatempójához igazodni, és végül kifaroltak a projektből, hogy Richie Kotzennel folytassák, amit elkezdtek. Nem tudni, hogy a közösen elkészített daloknak mi lett a sorsa: elképzelhető, hogy Sykes használja fel az ötleteket az új lemezen, de az is, hogy a tizenegy-tizenkét szerzemény feledésbe merül.

A Tygers Of Pan Tangban és a Thin Lizzyben eltöltött idők után Sykes akkor vált világszerte igazán körülrajongott gitárossá, amikor bekerült a Whitesnake-be. Noha David Coverdale-lel képtelenek voltak megtalálni a hangot, a közösen elkészített 1987 album minden idők legsikeresebb hard rock lemezei közé tartozik. Sykes ezután saját csapatával, a Blue Murderrel zenélt két albumon, majd szólókarrierbe fogott, de önállóan elsősorban Japánban mozgott, Európában az újjáalakított Thin Lizzyvel koncertezett egészen 2009-es kilépéséig. Új, saját szerzeményeket utoljára 2000-ben lehetett tőle hallani a Nuclear Cowboy című albumon.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 kamikaze 2013-02-05 12:38
Az nem kifejezés, hogy milyen kíváncsian várom ezt az albumot! Mi az hogy, nagyon is! Azt viszont sajnálom, hogy nem egy másik nagy kedvenc, Portnoy dobol rajta. Akkor lett volna igazán ínyenc csemege. Így ,,csak" reménykedni tudok, hogy Sykeshoz hasonlóan a többi tag is átlagon felüli muzsikus lesz. És persze a hangzás is rengeteget számít majd!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.