Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sambora nélkül is simán 2013 legsikeresebb turnéját csinálja a Bon Jovi

Hiába nincs ott a Bon Jovi aktuális turnéján Richie Sambora gitáros, és hiába adós még mindig ennek pontos magyarázatával a zenekar, mindez nem gátolja meg a rajongókat abban, hogy hihetetlen tömegekben tóduljanak a csapat koncertjeire: a Pollstar összesítése szerint az utóbbi fél év legsikeresebb körútja így is simán Jonéké.

Eddig több mint 1,4 millióan váltottak jegyet a Bon Jovi aktuális turnéjára, amely a What About Now című új albumhoz kapcsolódik, és eddig összesen 142,1 millió dollárt hozott a zenekar konyhájára. Jonék ezzel az impozáns bevétellel lazán vezetik a Pollstar féléves összesítését, méghozzá toronymagasan, hiszen közel 40 millió dollárral előzik a második helyezett Bruce Springsteent. Az már persze más kérdés, hogy ha koncertenkénti átlagbevétellel számolunk, a dobogó harmadik fokára szorult Rolling Stonest nem lehet megverni, hiszen Mick Jaggerék mindössze tizenegy bulival kasszíroztak 87,7 millió dollárt – igaz, ők több mint háromszor olyan drága átlagjegyárakkal dolgoznak, mint a Bon Jovi vagy Springsteen.

A tízes lista további helyezettjei sorrendben a Fleetwood Mac, Paul McCartney, Eric Clapton, a Muse, a The Who, Neil Young és Dave Matthews – ha azonban a popelőadókat is hozzávesszük, a dobogósokat Justin Bieber, Pink és Taylor Swift követi. Az idei év első félévében egyébként 23 százalékkal emelkedtek a turnébevételek 2012 azonos szakaszához képest.

 

Hozzászólások 

 
#1 bogar 2013-07-16 13:42
Ott voltam Bécsben. Szenzációs volt, pedig 25 év koncertre járkálás után nem dobálgatom ezt a jelzőt gyakran.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.