Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ritchie pár éve már mondja, hogy szívesen színpadra állna néhány koncert erejéig a Purple-lel”

1220cnrbRitchie Blackmore tényleg szeretne ismét a Deep Purple-lel játszani. A hírt most Candice Night is megerősítette, ami – ismerve felesége befolyását a gitárosra – elég nyomatékos közlésnek tűnik…

Egy ideje már tudjuk, hogy Ritchie Blackmore szívesen játszana a Deep Purple-lel, mint ahogy az is világos, hogy a Deep Purple régi tagjai nem játszanának szívesen Ritchie Blackmore-ral. Viszont a Blackmore-táborból enyhe presszió jelei mutatkoznak az ügyben, most ugyanis a gitáros felesége is letette a garast a kérdésben, és mint tudjuk, Candice Nightnak meghatározó szava van a Ritchie-vel kapcsolatos ügyekben.

„Ami a mi szemszögünket illeti, őszintén… elég sok régebbi interjú fellelhető Ritchie-vel, már a Deep Purple utáni korszakból”, mondta Candice a 95.9 The Rat rádiónak. „És ezek között elég nehéz lenne olyat találni, ahol nem mond valami kedveset Gillanről. Soha nem beszél róla negatív éllel – soha. Ehhez képest időről időre eljut hozzánk akár úgy, hogy valaki mondja, akár a neten keresztül, amikor valaki a Purple-táborból rosszat mond Ritchie-re. Mi ilyenkor azt mondjuk: na, már megint… de miért? Azt akarom mondani ezzel, hogy soha nem mi mondunk rosszakat. Ritchie nagyon rég maga mögött hagyta már ezt. Ő ugyanis mindig a mostban, a jelenben él. A saját dolgaival foglalkozik, és nincs ideje semmi más hülyeségre: pletykákra, híresztelésekre, ilyesmikre. De most úgy is mondhatnám, hogy mindenkivel rendben van minden. Vagy legalábbis szeretném ezt mondani, és tudomásom szerint tényleg ez is a helyzet.”

Ami Blackmore fentebb linkelt konkrét kijelentéseit illeti, Candice lényegében megerősítette: férje szeretne megint egykori kollégáival zenélni. „Ritchie pár éve már mondja, hogy szívesen színpadra állna néhány koncert erejéig a Purple-lel. Azt mondta, semmi baja nem lenne ezzel. Szerintem most is erről beszélt.”

Ritchie jövőre továbbra is a Rainbow-val mozog majd. A banda április 8-án Moszkvában, 11-én Szentpéterváron, 18-án pedig Helsinkiben koncertezik. Remélhetőleg ezek után további fellépések is követik majd a Memories In Rock 2018 néven hirdetett show-kat. Persze azt illetően, hogy jól sültek-e az újkori koncertek, mi magunk is eltérő véleményeket vallunk Glasgow és Birmingham alapján...

 

Hozzászólások 

 
+2 #7 latexbaba 2017-12-27 22:09
Ritchie Blackmore kiváló volt. A hetvenes években. Morse is kissé megfáradt 1995 óta, de ez a korral jár, ami természetes. Azonban RB visszatérése a rock világába enyhén szólva is felemás lett. Tényleg nagyon sajnálom, mert az egyik kedvencem volt. Hamis hsngok, maszatolás, tévesztések... Romerót leszámitva sajnos a többiek sem brillíroznak...
Idézet
 
 
+8 #6 bogar 2017-12-26 19:24
Most fejeztem be az Iommi könyvet. Van benne egy-két sztori Ian Gillan-ről is.
Általában Blackmore van beállítva a feketeseggűnek a DP életében, de szerintem Gillan és közte csak célfotó döntene. :-)
Idézet
 
 
+6 #5 NemTom 2017-12-26 13:50
Richie Blackmoore csak játsszon sok Rainbow koncertet, ott, ha nagyon akar, elnyomhat Purple nótákat, nem haragudnánk meg érte. Így lenne két jó banda is
Idézet
 
 
+8 #4 kamikaze 2017-12-26 12:44
Idézet - Simon Zoltán 2:
Azért locsolt, mert Ő előtte kikötötte, hol lehet kamera , meg hol nem. Figyeld mikor nézelődik és észreveszi a kamerát, utána indul arra fele. ....a további legenda szerint Gillan akkori kedvese, felesége (?) is ott állt valahol és ő is kapott a vízből. ...nézd akkor Gillan feje is kicsit elborul. Állítólag a többiek hirtelen paráztak, hogy nehogy nekimenjen. De akkorra már Gillan lett a bölcsebb és Richie maradt a durcás kis gyerek szintjén. De a koncert valóban nagyon jó.
Van erről egy pár történet, hogy mi volt ez az egész. Először is már a buli előtt összekülönbözte k, ezért jött ki később Blackmore. Sok minden nem tetszett neki akkoriban a zenekar működésében, többek között Gillan állatmaszkos mutatványai sem a koncerteken, amivel túlságosan hasonlított Peter Gabriel ugyanilyen előadásaira, és persze Ian masszív piálása is idegesítette. Egyes vélemények szerint ezt torolta meg, illetve próbálta megelőzni azzal, hogy ki..szta a folyadékot. Amiből részben kapott Gillan párja is, de nem ő volt a cél, csak rossz helyen állt. Az is valószínű, hogy egyáltalán nem víz volt abban a pohárban, sőt, azért nem lett volna ekkora balhé. Minden esetre szenzációs, ahogy Ritchie kiszúrja a poharat, tök ártalmatlanul odasétál, és ,,elégtételt vesz". Kétlem, hogy az operatőr lett volna a címzett, az egy másik történet, a California Jam-on volt.
Ezektől függetlenül ennek a mostani összeborulásnak nem volna sok értelme, jó ez a Purple így ahogy van, és Lord nélkül különben is csak félmegoldás lenne. Arra pedig ott volt a lehetőség a Rock And Roll Hall Of Fame-en, de elszalasztották . Most meg már minek? Arról nem is szólva, hogy a jelenlegi formája alapján Morse jobb gitáros, mint Ritchie.
Idézet
 
 
+3 #3 Simon Zoltán 2 2017-12-26 11:50
Azért locsolt, mert Ő előtte kikötötte, hol lehet kamera , meg hol nem. Figyeld mikor nézelődik és észreveszi a kamerát, utána indul arra fele. ....a további legenda szerint Gillan akkori kedvese, felesége (?) is ott állt valahol és ő is kapott a vízből. ...nézd akkor Gillan feje is kicsit elborul. Állítólag a többiek hirtelen paráztak, hogy nehogy nekimenjen. De akkorra már Gillan lett a bölcsebb és Richie maradt a durcás kis gyerek szintjén. De a koncert valóban nagyon jó.
Idézet
 
 
+2 #2 MV 2017-12-26 10:43
Idézet - Metálhigiéniai szaki:
Come hell or high water

Az egyik legjobb Deep Purple koncertfilm Richievel.

(Azt valaki tudja, miért öntötte le vízzel az operatőrt az első dal alatt?)

Az tényleg jó koncert, de nagyon feszült körülmények között zajlott. Ha jól tudom, ez után búcsúztak el végleg Blackmoretól a többiek. A koncert közben videóbevágások vannak interjúkkal, amelyek arról tanúskodnak, hogy már nem voltak beszélőviszonyb an a tagok Ritchievel, sőt, pont a vízleöntős affér (amelyből kapott Gillan is) volt a "vízválasztó", a végső ürügy, hogy kikerüljön a bandából. A közvetlen okokat nem tudni, szerintem csak egyszerűen rossz kedve volt, unatkozott, ki volt a töke, hogy már megint ezeket a milliószor játszott dalokat kell pengetnie, a többiek jókedve meg még jobban felb...ta a cukrát... :)
Idézet
 
 
+1 #1 Metálhigiéniai szaki 2017-12-26 09:39
Come hell or high water

Az egyik legjobb Deep Purple koncertfilm Richievel.

(Azt valaki tudja, miért öntötte le vízzel az operatőrt az első dal alatt?)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.