Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gillan szerint kizárt, hogy ismét együtt zenéljen Blackmore-ral

0703ianritchieSokakat meglepett, hogy az ismét a Rainbow-val mozgolódó Ritchie Blackmore nemrég azt mondta: akár még játszana is egykori kollégáival a Deep Purple-ben. A jelek szerint Ian Gillanék részéről nincs különösebb fogadókészség a javaslatra…

Nagy feltűnést keltett nemrég Ritchie Blackmore egy nyilatkozata, amely szerint a gitáros szívesen játszana ismét együtt volt zenésztársaival a Deep Purple-ben, bár maga sem hinné, hogy a dolog valaha is összejöhet. A legutóbbi alkalommal, amikor esély nyílt volna valamiféle közös zenélésre, tehát a tavalyi Rock And Roll Hall Of Fame beiktatási gálán, mindkét fél mereven elzárkózott a lehetőség elől, és Ritchie konkrétan még soha nem nyilatkozott ilyet, mióta 1993-ban ismét otthagyta a Deep Purple sorait.

Az interjú híre persze eljutott Ian Gillanékhez is, és az énekesnek neki is szegezték a kérdést, hogy lát-e lehetőséget bármiféle együttműködésre. „Nem hinném, hogy Ritchie valaha is felnőtt volna”, mondta a Bildnek adott interjújában Gillan. „Mármint úgy értem: én negyvenévesen már kinőttem egy csomó mindenből, amiből amúgy már húszévesen ki kellett volna. De a mi életstílusunk körbepárnáz, és elzár a való élettől: annyira nem visel meg a külvilág, mint azokat, akik mással foglalkoznak. Viszont létezik a magabiztosság és az arrogancia között egy határ. Mindenről meg lehet mondani, milyen viselkedés – minden attól függ, honnan nézed, hiszen mások kiindulópontja nem azonos a tiéddel. Igen, már kibékültünk Ritchie-vel, és kommunikálunk is. Sok olyan nézeteltérést sikerült megoldanunk, aminek a konkrét emberi kapcsolatunkhoz nem igazán volt köze: régi menedzselési gondokat, amelyek feszültséget szültek kettőnk között. Ezek unalmas kérdések, de egy zenekar működéséhez nélkülözhetetlenek. Ez ma már a múlt. Váltunk üzeneteket oda-vissza, és sokkal több jó szándékot érzek, mint azelőtt.”

Ian leszögezte: a mai napig csakis felsőfokban tud nyilatkozni Blackmore kvalitásairól. „Szerintem soha senki nem mondott semmi tiszteletlent Richie zenészi képességeiről. Fantasztikus, csodálatos showman volt, és nagyszerű, világosan fogalmazó gitáros – nagyon lírai és kifejező. Óriási szerencse, hogy ott játszott velünk a zenekarban Jon Lorddal, Ian Paice-szel és Roger Gloverrel, hiszen mindegy, mit csináltam én, a Deep Purple elsődlegesen instrumentális csapat. Szóval sok szerencsét kívánok Ritchie-nek, mint mindig. A többit meg majd meglátjuk. Most már úgyis a végéhez közeleg ez az egész.”

A „majd meglátjuk” kitétel ugyanakkor nem arra utal, hogy a mai Purple bármit is akarna Blackmore-tól. „Jó képzelőerőm van”, nevetett Ian, amikor rákérdeztek, hogy el tudja-e képzelni, amint ismét együtt zenél Ritchie-vel akár a banda, akár egy másik projekt keretei között. „De tudod, hogy van ez: ha elváltál, nehéz visszamenni. Mindig értékelned és élvezned kell az emlékeket, a nosztalgiát, de ez azt jelenti, hogy megismételnéd a régi dolgokat? Valószínűleg nem. Örülj inkább annak, ami történt, mert egy ilyen kísérlet könnyedén tönkreteheti ezeket az emlékeket. Szerintem ha részese leszek a Deep Purple-sztori befejezésének, utána sok egyéb dologba tudok belefogni. Boldogan leülök pár sörrel, írok, talán szólódolgokba fogok más zenészekkel. De Ritchie-vel nem. Nem.”

A Rainbow pár nappal ezelőtti glasgow-i fellépéséről itt olvashatsz, a Deep Purple tavaszi bécsi bulijáról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.