Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Összes nyári fellépését lemondta a Motörhead, Mikkey Dee aggódik Lemmyért

0702lemmyNoha pár napja azt mondták, alapvetően minden rendben Lemmyvel, a helyzet a jelek szerint mégsem annyira rózsás, a Motörhead ugyanis az eddigi három koncert után lemondta azt a további nyolc európai fesztiválbulit is, amelyek még szerepeltek a naptárukban idén nyáron. Mikkey Dee dobos részletesebb felvilágosítással is szolgált arról, mi történt a 68 éves frontemberrel.

„Minden azzal kezdődött, hogy valamivel több mint egy héttel ezelőtt elesett, és alaposan beverte a csípőjét", magyarázta a döntés hátterét és Lemmy állapotát Mikkey Dee dobos a svéd Aftonbladetnek. Utána pedig a frontember szerencsétlenségére beindult a tűzriasztó a londoni Royal Kensington hotelben, ahol éppen tartózkodott, és nyolc emeletnyit kellett sétálnia az éjszaka közepén. Mikkey szerint ez csak még jobban hazavágta a Motörhead frontemberének csípőjét.

Dee a lap szerint nem akart részletesen beszélni Lemmy konkrét egészségi állapotáról, és egy hamarosan kiadandó hivatalos sajtóközleményre hivatkozott, amelyben minden lényeges benne lesz. Azt azonban elmondta: amolyan hólabda-effektusról van szó, amely negatív hatást gyakorolt Kilmister fizikai kondíciójára. „Ha a szervezet felvizesedik, ennek el kell múlnia, ami nem megy túl gyorsan. Ha pedig valaki ágyban van és nem mozoghat, könnyen tüdőgyulladást kaphat. Ha nem mozoghatsz megfelelően, abból további gondok származnak", mondta a dobos, aki szerint Lemmyt hihetetlenül megrázta, hogy le kellett mondania a koncerteket. „Rá nagyobb hatással van ez az egész, mint bárki másra. Mintha csak levágnád egy zongorista kezeit. Neki ez az élete." Mikkey a lap kérdésére elismerte: aggódik zenésztársáért. „Aggódom, mert jelenleg nincs túl jól. De javul, még ha hosszabb időbe is telik neki ez, mint amennyibe másnak telne. Az orvosok úgy érezték, nem kellene elindulnia koncertezni, és ilyen esetekben el kell fogadni a döntésüket."

Dee a GT.se nevű svéd portálnak is nyilatkozott Lemmy állapotáról. „Jobban van, de a berlini orvosok azt ajánlották, hogy további pár héten át még pihenjen. Nem mondhatjuk le egyesével a koncerteket, mert az ilyesmi túl költséges, így sajnos az egész turnét törölnünk kellett. Hamarosan tényleg kijön egy hivatalos nyilatkozat az egészségi állapotáról." Mikkey különösen a július 4-ei göteborgi fellépést várta a Metaltown fesztiválon, hiszen itt headlinerként játszhatott volna a szülővárosában. „Annyira kurvára tipikus ez, de hát most mit tudsz csinálni? Az egészséget minden elé kell helyezni. Minden rajongótól elnézést kérünk, de nem egy megfázás miatt döntöttünk így, és nagyon sokat is gondolkodtunk előtte. A buszaink, teherautóink és konténereink ma hazamennek. Innentől fogva az ősszel érkező albumra és az azt követő nagy európai turnénkra koncentrálunk."

A banda a teljes turné lemondása előtt a Graz melletti Seerock fesztivált, egy milánói bulit, illetve a With Full Force-ot törölte a menetrendből, miután vérömleny alakult ki Lemmynél, és orvosai megtiltották neki, hogy repüljön. A vérömleny olyan, a test akármely részén kialakuló massza, amelyet az érpályákból kilépett vér alkot, és vagy egy szerven, vagy a szöveteken, vagy ezek között helyezkedik el. A helyzet súlyossága attól függ, mekkora, és hol alakul ki, a legtöbb teljesen ártalmatlan. A frontembernek nemrég ugyanolyan defibrillátort kellett beépíteni a szívébe, amilyennel Slash is él már egy jó ideje, ketyegője ugyanis nem bírta a masszív piálást, és több probléma is akadt vele az utóbbi időben.

A zenekar új lemeze Aftershock címmel jelenik meg szeptemberben.

 

Hozzászólások 

 
+10 #2 keviny 2013-07-02 09:03
Felvizesedés? Lemmy-nél? Kizárt!
Idézet
 
 
+3 #1 Codename333 2013-07-02 09:00
Fasza! :SNah de inkább gyógyuljon meg! Még ha ez koncertekbe is kerül! :S Már nem fiatal ő sem sajnos :S JOBBULJ LEMMY!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.