Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Nem vagyok benne biztos, hogy öregedő metalos arc szeretnék lenni”

0308asMárcius 14-én szólózenekarával lép fel Budapesten Alex Skolnick. A Testament szólógitárosa ezúttal jazzprojektjével jut el hozzánk, amit akkor indított be, amikor nem volt a Bay Area-i thrasherek soraiban – és egy friss interjú alapján könnyen lehet, hogy nem is marad az örökre…

Alex Skolnick köztudottan nem kifejezett metalrajongó: a gitáros annak idején nagyon fiatalon került a Testamentbe, és az 1993-as távozása környékén, illetve a későbbiek során adott interjúk alapján mindig is volt némi zenei távolság közte és társai között. Skolnick 2001-ben, az újrajátszós First Strike Still Deadly albumnál keveredett először vissza a többiekhez, majd 2005-től ismét teljesjogú tagként játszik a zenekarban. Most egy friss interjúban azt kérdezték tőle, mit gondol, meddig marad majd a Testamentben – a válasz pedig korántsem volt olyan kategorikus, mint arra talán sokan számítottak…

„Óvatosan kell válaszolnom erre, mert vannak bizonyos weboldalak, amelyek ahelyett, hogy a turnémról vagy valami tényleg hírértékűről számolnának be, inkább úgy működnek: oké, keressünk valamit egy interjújában, és tegyük ellentmondásossá. De az ilyesmi hülyeség”, mondta a Metal Shock Finlandnek Skolnick. „Szóval úgy mondom: nem számítottam rá, hogy ilyen sokáig leszek majd itt. Amikor 2005-ben visszatértem, őszintén szólva még azt sem tudtam, hogy lemezt készítünk majd. De aztán megcsináltuk a The Formation Of Damnationt, és utána már azon kaptam magam, hogy a Motörheaddel, a Heaven & Hell-lel és a Judas Priesttel turnézunk a Metal Masters turnén. Utána pedig jött a Slayer és a Megadeth… Az újjáalakulás tulajdonképpen ismét beindította a csapatot, és most már régebben vagyok itt, mint az első tagságom idején. És minden jól is halad. Viszont itt értünk vékony jégre: nem vagyok benne biztos, hogy öregedő metalos arc szeretnék lenni. Még mindig negyvenes vagyok, az ötvenet még nem töltöttem be, de már így is tovább játszottam ezt a fajta zenét, mint előzetesen gondoltam volna. Ez ugyanis amolyan ifjúság-zene. Nyilván az ember nem mondja soha azt valamire, hogy soha, de úgy érzem, nem szeretnék egyike lenni azoknak, akik tényleg az örökkévalóságig nyomják ezt, közben meg szedik a Geritolt… De aztán ki tudja? Most működik a dolog…”

Alex Skolnick jazztriójának első budapesti koncertje március 14-én lesz a Dürerben. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+2 #10 Lantis 74 2017-03-11 19:04
Én már túl vagyok negyvenen, de még mindig imádom az igényes thrash metált és ez sosem fog változni nálam.
Idézet
 
 
+8 #9 Doktorúr 2017-03-09 12:33
Csak Lemmy mestert idézném: "If you think, you are too old for Rock'n Roll - then you are". Amúgy nem örülnék, ha Alex megint lelépne a Testamentből, rendkívül ízesen szólózik (Marty Friedman mellett az egyik legkedvencebb szólógitárosom) .
Idézet
 
 
+4 #8 blackmagic 2017-03-09 12:21
Nekem tök mindegy hány éves, ha valaki olyanokat szólózik mint Skolnick. Nagyon remélem, hogy pár Testament albumon még hallom.
Idézet
 
 
+1 #7 mrataxi 2017-03-09 11:37
Még a negyvenet se töltöttem be, szóval ki tudja, de nem hiszem, hogy 10 vagy 20 év múlva gyökeresen eltérővé válna a zenei ízlésem.
Idézet
 
 
+11 #6 bogar 2017-03-09 11:11
Idézet - RobertThorn:
Szerintem a jazz színtér semmivel sem több vagy kevesebb idióták, deviánsok, alkoholisták vagy drogosok számosságában. Az az üzenet pedig, hogy a metálhoz nem kell tudni zenélni... pfff.. és ezt egy javarészt rockzenével foglalkozó weblapon kell olvassam 2017ben. Az ég szerelmére, ne már :(


Szerintem Alex arról beszél, hogy a metalhoz tartozik bizonyos fajta előadásmód is. Ami valljuk be, hogy egy kicsit valóban megmosolyogtató tud lenni nagypapa korú emberektől. (Scorpoions = riffeljünk tátott szájjal, Judas Priset = Ian Hill barázdabilleget ése, Kiss = Paul Stanley seggrázása, Gene Simmons vérköpése, Iron Maiden = Janick Gers "harca" Eddie-vel...) Félreértés ne essék, mindegyiket imádom, de azért egy kicsit viccesek.
Simán meg tudom érteni, ha valaki nem akar 60 évesen kurva keményen headbangelni, inkább egy széken ülve toljná a jazzt.
Idézet
 
 
+5 #5 RobertThorn 2017-03-09 10:37
Szerintem a jazz színtér semmivel sem több vagy kevesebb idióták, deviánsok, alkoholisták vagy drogosok számosságában. Az az üzenet pedig, hogy a metálhoz nem kell tudni zenélni... pfff.. és ezt egy javarészt rockzenével foglalkozó weblapon kell olvassam 2017ben. Az ég szerelmére, ne már :(
Idézet
 
 
+3 #4 Thor 2017-03-09 09:37
Kötelező jelleggel minden hörgős metál albumra tetetnék 2-3 ilyen dalt is, hogy kicsit megnyugodjanak a kedélyek:

https://www.youtube.com/watch?v=w-gqmetYqxk

VICC VOLT, NEM KELL KIAAKADNI!!! :D

De amúgy tényleg nagyon kellemes, megértem, ha öregedő fejjel inkább ez vonzza. Ahogy öregszem, én is egyre kevésbé viselem a szélsőséges hanghatásokat. Mondjuk a zúzós gitáralap ízlésesen adagolva még most is tud tetszeni, de a visítást, ordítást, hörgést, stb. nem tudom elviselni - ahogy korábban sem. Sok heavy metal zene nálam az ének(nek nevezett valami) miatt válik hallgathatatlan ná.
Idézet
 
 
+1 #3 Kolping 2017-03-09 08:41
Idézet - RobertThorn:
Én csak azt nem értem, hogy öregedő jazzarcnak lenni mitől olyannyira nagy különbség?

A jazzt ugy is játszhatod hogy nem kell közben idiótának tünni meg ahhoz kell tudni zenélni.
Idézet
 
 
+2 #2 RobertThorn 2017-03-09 07:19
Én csak azt nem értem, hogy öregedő jazzarcnak lenni mitől olyannyira nagy különbség?
Idézet
 
 
-12 #1 _-/\-_ 2017-03-08 17:49
Jól mondja.A doom meg a progresszív metal nem kínos 50 felett se, a többinél viszont rezeg a léc.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.