Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Negyvenhárom év után ismét a Black Sabbath áll a brit listák első helyén

0408sabs

Noha a múlt héten még úgy tűnt, komoly párharc várható az aktuális angol listák első helyéért a Black Sabbath és a három korábbi Oasis tag által működtetett Beady Eye között, végül nem így lett: Ozzy Osbourne, Tony Iommi és Geezer Butler visszatérő albuma fölényes eredményekkel landolt a brit eladási top 100 legtetején.

Stílszerűen 13 ezer példánnyal több fogyott az első héten Nagy-Britanniában a Black Sabbath 13 lemezéből, mint az egykori Oasis énekes, Liam Gallagher Beady Eye-ának második albumából, a BE-ből, így az Iommi / Butler / Osbourne trió sima ügymenetben került fel a brit listák első helyére – pár hónap híján negyvenhárom évvel első és egyetlen angliai listavezető albumuk, a Paranoid után. „Sokkban vagyok!", kommentálta Ozzy az OfficialChartsnak a zenekar helyezését. „Egyszerűen ledöntött a lábamról a lemez sikere! Korábban soha, egyetlen albumunk sem mászta meg ennyire gyorsan a listákat."

A két listavezető album közötti negyvenhárom éves szünet egyben új rekordot is jelent, eddig ugyanis Bob Dylannek kellett a legtöbbet – több mint harmincnyolc évet – várnia két brit első helyezés, az 1970-es New Morning és a 2009-es Together Through Life között, szorosan maga mögött a harminchét éves szünettel listavezető Rod Stewarttal. Stewart pont idei albumával, a Time-mal került újból az élre hazájában – az 1976-os A Night On The Town óta először. „Rod ugyanolyan, mint mi", mondja Osbourne. „Van valamink, amije másnak nincs. Manapság mindent az iparilag gyártott szarságok uralnak, de Rod, Elton John vagy mi mást tudunk adni az embereknek. És tisztában is vagyunk az erősségeinkkel."

A 13 Ausztráliában a negyedik helyen indított – ez a Sabbath első Top 10-es helyezése Ausztráliában az 1973-as Sabbath Bloody Sabbath óta –, az igazi őrület és médiahüledezés beindulása azonban a hét közepére várható, amikor nyilvánosságra hozzák az eheti Billboard Top 100-at. A Hits Daily Double becslései alapján a lemez az Egyesült Államokban 120-130 ezer példányos első heti eladásra ácsingózhat, amellyel jó eséllyel az amerikai listák első helyét is megcsípi – a csapat karrierje során első ízben.

 

Hozzászólások 

 
+4 #3 Wendiii 2013-06-17 08:32
Egyébként nagyon megérdemelték. Amikor először meghallgattam a lemezt, azt sajnáltam, hogy olyan hamar véget ért. :) Szerintem ez az ismérve a jó albumnak.
A metal-archives-on láttam egy ismertetőt, 0%-ra értékelték. Botfülű. Vagy semmi köze a rockzenéhez.
Idézet
 
 
+3 #2 Draveczki-Ury Ádám 2013-06-17 07:51
Természetesen, mint ahogy a leadben is helyesen szerepelt. :) Javítva.
Idézet
 
 
+2 #1 Wendiii 2013-06-17 06:45
"Iommi / Butler / Ward trió..."
Ööö... ez nem inkább Iommi/Butler/Osbourne trió akart lenni? :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.