Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mr. Big: megvan az új dobos, nyáron teljes Lean Into Ittel startol az utolsó turné

Bejelentette karrierje minden bizonnyal tényleg utolsó turnéját a Mr. Big. A zenekar megtalálta a 2018-ban elhunyt Pat Torpey új utódját, és a koncerteken teljes egészében eljátsszák majd legsikeresebb albumukat.

0307mrbig

Turnézással tölti majd 2023 második felét és 2024 egy részét a Mr. Big. A The BIG Finish fedőnevű körút a zenekar utolsó nagy nekibuzdulása lesz. Eric Martin énekes, Paul Gilbert gitáros, illetve Billy Sheehan basszer mellé Nick D’Virgilio dobos (Spock’s Beard, Big Big Train) csatlakozik majd a bulikon. A legutolsó periódusban és a 2017-es Defying Gravity lemezen Matt Starr tartott velük az úton, mert a Parkinson-kórban szenvedő Pat Torpey már nem tudta lejátszani a koncerteket, majd 2018-ban el is hunyt.

„Csodálatos dobosra leltünk Nick személyében, ráadásul óriási énekes is – mondja Sheehan. – Hasonló a hangterjedelme, mint Patnek volt, így ugyanazzal a jártassággal tudja majd hozni a vokáljait is. Nagy megkönnyebbülést jelent ez, hiszen a Mr. Big mindig is nagy mértékben támaszkodott a harmóniákra. Amikor elindultunk, tényleg nagyon támaszkodtunk egymásra: tudtuk, hogy mindenki pontosan úgy teljesít majd énekileg, ahogy kell, és megfelelően, jó hangnemben, jó időzítéssel hozza a saját részeit. Nem könnyű olyan dobost találni, aki rendelkezik ezekkel az adottságokkal, de Nick képes hozni élőben, amire szükségünk van.”

A mostani turnén a zenekar teljes egészében eljátssza majd karrierje legsikeresebb albumát, az 1991-es Lean Into Itet – utóbbihoz kapcsolódó hír, hogy a To Be With You ballada nézettsége a YouTube-on nemrég átlépte a százmilliós álomhatárt. A koncerteken ugyanakkor természetesen a Mr. Big többi korszakának nagy dalai is elhangzanak majd. Egyelőre az augusztusi távol-keleti és délkelet-ázsiai dátumokat jelentették be, de jövőre Európában is felbukkannak majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.