Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Mindannyian azt gondoltuk, hogy örökké fogsz élni”: Lemmyt gyászolja a rockvilág

1224lemmyLemmy Kilmister halálhíre mélyütésként érte a teljes rockszakmát. A Motörhead énekes/basszusgitárosa családja körében hunyt el Los Angelesben, néhány nappal hetvenedik születésnapja után.

Noha az utóbbi két év egészségügyi problémáinak fényében aligha ért bárkit is teljesen váratlanul, természetesen az egész rockvilágot sokkolta Lemmy halálhíre. A Motörhead frontembere személyében a hard rock/metal-vonal egyik stílusalapítója távozott a színről. „Most hallottam, hogy Lemmy elhunyt L.A.-ben”, írta „Fast” Eddie Clarke, aki Phil Taylor novemberi halála után most már az egyetlen élő tag a Motörhead legklasszikusabb felállásából. „Akárcsak Phil, ő is olyan volt nekem, mintha a testvérem lenne. Teljesen össze vagyok törve. Rengeteget tettünk le az asztalra így hárman. Most nagyon üres helynek tűnik számomra a világ. Még az is gondot okoz, hogy egyáltalán megtaláljam a megfelelő szavakat. Örökké élni fog tovább a szívünkben. Nyugodj békében, Lemmy!”

„Ma elveszítettem egyik legjobb barátomat, Lemmyt", tette közzé Ozzy Osbourne, Kilmister egyik legrégebbi cimborája, akivel több dalt is írtak közösen az évtizedek során. „Nagyon fog hiányozni. Igazi harcos és legenda volt. Odaát találkozunk!" „Lemmy, te vagy az egyik fő oka annak, hogy ez a zenekar létezik. Örökké hálásak leszünk az inspirációért. Nyugodj békében!", írta a Metallica. „Bassza meg! Nyugodj békében, Lemmy! Szomorú: sokan sejtettük, hogy bekövetkezik, de sosem hittem volna, hogy egyszer tényleg megtörténik. Mindannyian azt gondoltuk, hogy örökké fogsz élni", így Mike Portnoy. „Lemmy, viszlát! Mi mást is mondhatnék? A rock'n'roll innentől fogva egy kicsit kevésbé menő...", tweetelte Sebastian Bach. „Megszakad a szívem. Elment Lemmy. Megváltoztatta az életemet, ő tett azzá, aki vagyok. Imádtam", írta Dave Grohl. „Óriási basszusgitáros, dalszerző és leginkább barát volt", áll a Manowar közleményében. „Ha azt mondjuk, hiányozni fog, azzal még semmit sem mondtunk. Mindig is legenda volt, és mindig is legenda marad. Sosem felejtünk el téged, és azt a rengeteg nagyszerű időt, amit együtt töltöttünk veled az úton. Tisztelgünk előtted!"

„Semmi olyat nem írhatunk ide, ami felérne ahhoz az élethez, amit éltél. Te vagy a rock'n'roll. Egy igazi harcos", áll az Anthrax közleményében. „Nem tiszteletlenségből, de alapesetben nem szoktunk halálhírekről posztolni, Lemmy viszont olyan volt, mint egy élő szuperhős, és ez itt most a Ragnarök. Harcolj tovább a Valhallában, Lem!", tette közzé a Monster Magnet. „Lehet vitatkozni azon, honnan indult a metal, de ha ennek az embernek a neve nem merül fel a beszélgetés során, hülyék vagytok", így a Hellyeah. „Leszarta, mit gondoltak mások, csakis a saját zenéjét játszotta. Most csak annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk teljes fordulatszámon élni az életünket, és olyan nagyszerűvé próbálunk válni, mint amilyen ő volt. Lemmy, hiányozni fogsz, de a zenéd örökké él tovább. Mindig te maradsz az egyetlen és egyedüli pikk ász!" „Lemmy, te vagy az oka annak, hogy mindnyájan itt vagyunk", írta Gene Hoglan. „A thrash metal a Motörhead miatt jöhetett létre, noha te sosem írtad volna ezt a saját számládra. Te semmivel sem tartoztál nekünk, mi viszont a karrierünket köszönhettük neked. Hosszú évek óta te voltál a kedvenc rocksztárom, és tőled tanultam meg azt is, miként kell őszintén és tisztességesen bánni a rajongókkal. Köszönöm, hogy léteztél, és köszönöm a zenédet."

 

Hozzászólások 

 
+11 #1 Kötelezőnév 2015-12-29 11:51
Nab*sszameg... Végtelenül elszomorító.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.