Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: mégsem olyan biztos Rick Rubin pozíciója?

„Hamarosan" stúdióba vonul a Metallica, hogy végre nekilásson 2014-re várható új albumának – ezt Kirk Hammett gitáros mondta a Rolling Stone magazinnak. A gitáros azonban meglepő módon nem foglalt állást egyértelműen azt illetően, hogy Rick Rubin lesz-e a producer vagy sem.

„Most a 3D-s filmmel foglalkozunk, amit múlt hónapban rögzítettünk Kanadában, szóval ez most eléggé elveszi az időnket", válaszolta Kirk az új dalokat illető kérdésre. „Ez a prioritás is most. De ha egyszer elkészülünk vele, összeülünk és elkezdjük összerakni a riffeket. Most már hamarosan elérkezik ez az idő." Mindezt már James Hetfield, Lars Ulrich és Robert Trujillo is elmondta párszor, az azonban újdonság, hogy Kirk nem foglalt egyértelműen állást azt illetően, vajon ismét Rick Rubin producerrel vonulnak-e majd stúdióba. „Nem tudok válaszolni a Rick Rubin szerepét firtató kérdésekre, habár a neve rendszeresen felmerül", mondta.

Kirköt arról a szavazásról is megkérdezték, amelyet nemrég a Rolling Stone magazin rendezett minden idők legjobb heavy metal albumairól, és a Metallica négy lemezzel is bekerült az első tízbe. „Fantasztikus volt szembesülni ezzel! És nekem is a Master Of Puppets a kedvenc Metallica albumom. Három éve játszottunk akkor már együtt abban a felállásban, a csúcson voltunk minden szempontból, és szerintem addigra érett össze igazán a banda, addigra tanultuk meg, hogyan dolgozhatunk igazán hatékonyan együtt. Akkor persze mindezt csak úgy éltük meg, hogy elkészítünk egy új albumot, és fogalmunk sem volt róla, micsoda hatást gyakorol majd a világra. Akkor tölthettünk el először igazán sok időt a stúdióban, így pár napig kísérletezgethettünk a gitárhangzásokkal, különböző megszólalásokkal és utómunkálatokra is jutott időnk. Jó idők voltak azok... Rengeteget pókereztem Cliff Burtonnel a stúdióban. Mindig várakoztunk, hogy Lars végre befejezzen egy-egy dalt, ami néha napokba is beletelt, és unatkoztunk volna, ha nem kártyázunk..."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.