Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megjelent a Tankcsapda új DVD-je, nagyban folyik az amerikai turné

1111tcsMától kapható a Tankcsapda negyedszázados jubileumi turnéját záró, tavalyi debreceni koncert felvételének négylemezes kiadványa. Az exkluzív csomagolású dupla DVD/dupla CD megjelenésének pillanatában sem pihen a zenekar, elérkeztek amerikai turnéjuk második feléhez, jelenleg az Egyesült Államok nyugati partvidékén koncerteznek.

Igen baráti árú kiadványt dobott piacra a héten a Tankcsapda, amelyen a tavalyi főnixes koncert anyaga szerepel. Lukácsék jelenleg Észak-Amerikában koncerteznek, de külföldi turnén készült a DVD-t nyitó kisfilm is: a koncertanyag rendezője, Kázsmér Kálmán, illetve vezető operatőre, Farkas Csaba több országon át kísérte el a Tankokat. Forgattak például Angliában, Franciaországban, Hollandiában, Belgiumban és zárásként itthon, a Magyar Honvédség szolnoki helikopterbázisán is. „A koncertet tizennégy kamerával vettük fel, a stáb negyvenfős volt”, avat be a részletekbe Kázsmér Kálmán. „Három hónapig válogattuk le a legjobb képeket. A végső vágást, a snittláncolat kialakítását is közel három hónapon keresztül készítette Király István vágó, aki nem mellesleg a Metallica 3D-s filmjén is dolgozott. A narratívát, azaz a felvezető filmet négy európai városban forgattuk, az ejtőernyős jelenetekhez pedig jelentős segítséget kaptunk a szolnoki légibázis katonáitól. Igazi kaland volt mindez nemcsak a zenekarnak, hanem nekünk is, ez a filmszerű felvezetés tényleg izgalmasra sikerült. Nagyon büszke vagyok az egész koncertfilmre, és hálás vagyok, hogy megcsinálhattam!”

0918tcscA Főnixben közel három órán át zenélt a Tankcsapda. A dupla DVD-re és CD-re valamennyi dal felkerült, de a tartalmi minőség mellett a csomagolásra és az árképzésre is alaposan odafigyelt a zenekar: a négy lemez együtt mindössze 1490 forintos áron, kizárólag MOL kutakon kerül forgalomba. A megjelenés napját ugyanakkor külföldön ünneplik Lukács Laciék: jelenleg már több amerikai koncerten is túl vannak, első amerikai körútjukon nyolc város klubjában láthatják őket a kinti rajongók. A turné vége igazi rock’n’roll-lezárás lesz, hiszen november 15-én Los Angelesben, a legendás Whisky a Go Go klubban állnak majd színpadra.

A zenekarnál újdonságot jelent az is, hogy idén elmarad a hagyományos év végi nagykoncert a Főnixben, de a rajongók nem maradnak Debrecenben Tankcsapda nélkül, mert egy helyett három koncertet tartanak: december 28-29-30-án a belvárosi Roncsban, a Nagyerdei Stadionban lévő HALL-ban, illetve a Kassai úti Lovardában lépnek fel. Az évet ezúttal Budapesten, a Barba Negrában zárja a Tankcsapda egy fergeteges szilveszteri fellépéssel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.