Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mégis lesz új Deep Purple album, csak az a kérdés, mikor

Némi lebegtetést követően a Deep Purple végül mégis nekigyürkőzött egy új nagylemez megírásának. A brit hard rock legenda következő – és minden bizonnyal utolsó – stúdióanyaga a nyár végéig elkészül, megjelenésének időpontját egyelőre nem tudni.

Noha legutóbb még azt nyilatkozták, nem éreznek magukban elég energiát egy friss lemez megírásához, a Deep Purple tagsága végül mégis úgy döntött, hogy erőt vesznek magukon. A csapat nyár végéig minden bizonnyal összerakja és fel is veszi következő stúdióalbumát, amely az első lesz a 2005-ös Rapture Of The Deep óta, vagyis a ’70-es évek feloszlásától eltekintve soha korábban nem telt el még csak megközelítőleg sem ilyen hosszú idő két Purple anyag megjelenése között.

„Spanyolországban volt egy szabad hetünk, amit eredetileg írásra szántunk, ám hogy őszinte legyek, az idő nagyrészét a bárban töltöttük”, mondta Ian Gillan énekes még ősszel. „Remekül éreztük magunkat, de semmi igazán értelmes nem származott belőle. Azt hiszem, ahhoz, hogy az ember előre tudjon lépni egy lemezkészítés során, valamiféle célpontra van szükség: például határidőre kell dolgoznod, ami megadja a melóhoz a szükséges nyomást. Ha van határidő és nyomás, kész leszel. Nekünk azonban igazság szerint nem igazán vannak most terveink…” „Volt némi egyet nem értés a bandában azt illetően, csináljunk-e még egy albumot vagy sem”, ismerte el nyár elején Roger Glover basszusgitáros is a QMI Agencynek. „A lemezekből már egyáltalán nem jön be pénz. Én úgy gondolom, a Deep Purple albumbanda, és akkor is albumokat kell készítenie, ha ráfizetünk, hiszen ez a zenekar lényege. Lehet, hogy túlságosan ragaszkodom a hagyományokhoz, de akkor is tartom, hogy meg kell maradnunk azoknak, akik vagyunk.”

Tekintve a nehéz szülést, megkockáztathatjuk, hogy a bandának alighanem ez lesz az utolsó új dalokat rejtő nagylemeze, amelynek kiadását természetesen alapos turné is követi majd az év végén és 2013-ban. Idén ősszel és télen a csapat várhatóan Európában játszik, remélhetőleg hozzánk is eljutnak. A Rapture Of The Deep megjelenése óta a Deep Purple három hagyományos koncertet is játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, tavaly pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

Gillan hangja legutóbb a Tony Iommival közös Whocares projekt kétszámos jótékonysági EP-jén volt hallható tavaly. Steve Morse gitáros játékát legközelebb a Mike Portnoy és Neal Morse társaságában összehozott Flying Colours projekt lemezén élvezhetjük.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.