Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Portnoy-dömping márciusban: jön a Flying Colours lemeze is

Zsúfolt hónap elé néz márciusban Mike Portnoy: nem elég, hogy 13-án megjelenik az Adrenaline Mob első teljes anyaga, március 26-án követi a dobos másik projektje, a Flying Colours debütáló albuma is. Az ex-Dream Theater ütős ebben a csapatban Steve Morse-szal és Neal Morse-szal egyesítette erőit.

Március 27-én jelenik meg a Mascothoz tartozó Music Theories Recordings gondozásában a Flying Colours nevű új progresszív rock/pop/metal szupergroup első lemeze, amely szimplán csak a zenekar nevét viseli. A csapatban Mike Portnoy mellett Steve Morse gitáros (Deep Purple, ex-Dixie Dregs), Neal Morse billentyűs/énekes (ex-Spock’s Beard), Dave LaRue basszusgitáros és Casey MacPherson énekes/gitáros (Alpha Rev) egyesítették erőiket. A gyökerek egészen 2009 tavaszáig vezetnek vissza, amikor is Neal Morse és Steve Morse elkezdtek közösen jammelgetni, a kép azonban Portnoy csatlakozásával vált teljessé. LaRue és McPherson csatasorba állításának ötlete is tőle érkezett.

A banda albumának megközelítéséről elég sokat elárul az a tény, hogy a muzsikusok tavaly mindössze kilenc nap alatt írták meg és rögzítették a teljes anyagot, vagyis amolyan igazi jammelős, virtuózkodásokkal teli progos cucc várható tőlük. „Ebben a lemezben minden ott van, amit egyenként várnának tőlünk a hallgatók, de az együttműködés vadonatúj, eddig még mindnyájunk számára feltérképezetlen területekre is elvezetett minket”, mondja az albumról Portnoy. A Flying Colours nem kíván megmaradni a próbaterem és a stúdió falai között, hamarosan komplett turnétervek is várhatók a bandától.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Aladin 2012-01-13 11:07
Sok az ember, sok a duma, kevés a zene. Fos.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.