Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Megadeth: pénzügyi kérdéseken bukhatott meg a Rust In Peace-felállás újjáalakulása

Elég nyilvánvalónak tűnt eddig is, hogy a Megadeth majdnem összehozta az elmúlt hónapokban a legklasszikusabb felállást, ám Marty Friedman és Nick Menza helyett végül mégis Kiko Loureiróval és Chris Adlerrel készül az új album. Nick sajtónyilatkozatban foglalta össze, pontosan mi is történt.

0128nickdavid

„Utálok csalódást okozni mindenkinek, aki arról kérdezett, illetve abban reménykedett, hogy Marty Friedmannel együtt ismét csatlakozom Dave Mustaine-hez és David Ellefsonhoz, hogy összeálljon a klasszikus Rust In Peace-felállás”, írja közleményében Nick. „Teljesen készen álltam arra, hogy visszatérjek a Megadeth-be, és vártam is a lehetőséget. Decemberben ellátogattam Dave házába és stúdiójába San Diegóban, ahol egy teljes hétvégén keresztül jammeltünk, és minden a lehető legjobban alakult. Egyből úgy éreztük, hogy ismét sikerült felvennünk a közös zenei fonalat. Remek összhang van közöttünk, igazi varázslat. És igen, én voltam az a rejtélyes dobos is, akinek kitakarták az arcát a Justis Mustaine által a YouTube-ra kiposztolt videókban. Aztán pár hét múlva ismét összejöttünk a régi menedzserünkkel, Ron Lafitte-tel egy közös vacsorára az Anaheim White House étteremben, a NAMM ideje alatt. Nagyszerű volt ismét látni Ront és Martyt. Beszélgettünk a tervekről egy új lemezt és a turnézást illetően is, és egyértelműen tudattam velük: szeretnék csatlakozni a zenekarhoz, és természetesen a Megadeth lenne a fő prioritásom is. Nagyon lelkes voltam – olyannyira, hogy a Dave által számomra átküldött öt új Megadeth-dalhoz dobtémákat is rögzítettem.”

A dolgok azonban már a NAMM után egyből megváltoztak. „Amint hazatértem, leültem, hogy írásban is rögzítsük a feltételeket, de egy teljesen inkorrekt ajánlatot kaptam, ami teljesen elfogadhatatlan volt számomra. Eszerint nem érezték, hogy bármit is érnék a zenekarnak. Dave ezután tiltólistára tette az emailjeimet, megváltoztatta a telefonszámát, aztán Ron Lafitte-et is kirúgták a menedzseri székből. Itt van az egyik kedvenc zenekarom, amely életem munkájának jelentős része is egyben, és kizártak belőle pusztán azért, mert korrekt megállapodást akartam. Tényleg nagyon rosszul érintett, hogyan intézi az üzleti ügyeit ez a csapat. Egy zenekar arról szól, hogy adott több ember, akik tisztelik egymást, lojálisan állnak a másikhoz, vagyis a bajtársiasság a lényeg, meg persze a becsület és a bizalom. Nem vagyok bábu: lojális, tisztességes, becsületes embernek tartom magam. A sztori persze nem ennyi, így most végre megírhatom a J. Marshall Craiggel közösen írt könyvem, a Nick Menza Megalife: Countdown To Resurrection utolsó fejezetét is. De e sötét utolsó fejezet ellenére tiszta szívemből kívánok a Megadeth tagjai számára jó egészséget, boldogságot és sikereket a jövőre nézve. Én pedig továbbmegyek a saját utamon a velem tartó korábbi ’deth-muzsikusokkal: James LoMenzóval és Chris Polanddel, meg persze pár meglepetésvendéggel és egy producerrel.”

Kíváncsian várjuk Marty Friedman és persze a két Dave sztoriváltozatát is…

 

Hozzászólások 

 
+4 #6 tama1975 2015-04-09 09:26
Azért jó lenne látni, hogy milyen ajánlatról is volt szó. Meghogy Dave-ék is valóban úgy érezték-e magukat a Nick-kel való jammelés során, ahogy Nick, vagy a remek összhangot és igazi varázslatot csak Nick érezte. Menza egyébként szerintem valahol Steven Adlerhez hasonló helyzetben van, nagyon szeretne visszatérni abba a zenekarba, amelyben sikeres lett, de igazából egyikükre sem vágynak nagyon, máshol meg nem tudnak elhelyezkedni.
Idézet
 
 
+8 #5 Zoli 2015-04-07 17:30
Azért sajnálom, hogy nem jöhetett össze a rust in peace felállás.
Anno 2 dobverőt kaptam el Nick Menza-tól, egyet a 93-as, ill. a másikat a 97-es budapesti koncerten. Hát ez van, pénz beszél.
Idézet
 
 
+13 #4 Venomádi 2015-04-07 13:10
Felfogható változó kornak. Régen sem volt könnyű eset a banda, de így 50 felett már főleg nem.
Idézet
 
 
+19 #3 Morello 2015-04-07 11:44
Mai találós kérdés, ki mondta nemrégiben az alábbiakat:
-Nem akarunk visszamenni az időben, semmi értelme a régi idők újra felidézésének, majd a lemez és a dalok meghatározzák, kik lesznek az új tagok.
-Ha valami egyszer elromlott, hogyan működhetne újra?
-Az élet megy tovább.
-"Mi is visszamehetnénk az időben, és megpróbálhatnán k visszahozni a múltat, ami alighanem sok koncertjegyet adna el, és jó sokat is keresnénk vele." - de mi bezzeg ilyet nem teszünk, mert a Megadeth hiteles, és mindig előre néz, és a maga útját járja.... stb.

Megy itt a hattyú halála, amikor láthatóan nagyon is a régi felállás újra összehozása volt a cél, egyedül csak a pénz (pedig "nem az a fontos, hogy sokat keressenek vele", hanem a lélek, ugyebár!?) miatt hiúsult meg minden. Ha sikerült volna összehozni, azt ideologizálták volna meg, most hogy nem, költenek hozzá egy ugyanolyan, csak ellenkező előjelű ideológiát. Vicc ez az egész.
Idézet
 
 
+9 #2 ddrum77 2015-04-07 09:36
Gondolom bérzenész-státusz, és havi 5 ezer dolcsi "fizetés"
Idézet
 
 
+11 #1 kamikaze 2015-04-07 08:43
Semmi vész, jók az igazolt új tagok is, ha elkapják a fonalat, reális esély van egy erős lemez elkészítésére. Legfeljebb nem tekinthető a banda igazi csapatnak, hanem inkább egy projektnek, de ez sokszor eddig is így volt. Marty és Nick is csinálja nyugodtan az éppen folyamatban lévő dolgait, nem feltétlenül baj az, ha a nosztalgiafakto r kimarad az újabb produkcióikból, sőt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.