Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Adler és a Megadeth: „A lehető legjobb thrash-album elkészítése a cél”

0330chrisadlerA Megadeth hivatalos közleménye szerint valóban vendégként dobolja fel a zenekar új lemezét Chris Adler. A nyilatkozatokból ugyanakkor az olvasható ki, hogy a két Dave és a Lamb Of God ütőse tényleges kreatív munkát kíván végezni együtt, vagyis nem kizárólag session-muzsikusként számítanak rá.

„Chris elképesztő tehetség és nagyszerű ember”, kommentálta a döntést Dave Mustaine. „Új energiaszintet, új éhséget hoz a Megadethbe, olyat, amitől a rajongók is eszüket vesztik majd. Kizárólag tisztelettel tudok nyilatkozni a korábbi dobosaimról, de ez most tényleg abszolút GYILKOS lesz! Szeretnék köszönetet mondani a Lamb Of God többi tagjának, amiért lehetővé teszik, hogy a metal-közösség nagy örömére megvalósulhat mindez.” „Chris hosszú évek óta jóbarátunknak számít, nagyra értékeli a zenénket és tisztában van az örökségünkkel is”, teszi hozzá David Ellefson. „A dobolása roppant innovatív és vad ösvényeket taposott ki a metalban, és büszke vagyok rá, hogy ő erősíti majd a ritmusszekciónkat ezen az új albumon. Az elképzelhető legkomolyabb súlyosság hajnala ez a Megadeth most megnyíló következő fejezetében!”

Chris Adler kölyökkora óta Megadeth-rajongónak számít. „Számomra ők változtatták meg a játékszabályokat”, mondja a dobos. „A felnőtté válásom során egyetlen másik zenekar sem hatott olyan mértékben a zenei érdeklődésemre és irányultságomra, mint ők, és nem kétséges: nem csinálnám most azt, amivel az elmúlt három évtizedben foglalkoztam, ha annak idején nem bukkanok rá a Killing Is My Businessre és minden metalzene bibliájára, a Peace Sellsre ezekben az alapvető fontosságú években. Nagyjából tíz éve turnézott először a Lamb Of God a Megadeth társaságában, így mindezt elmeséltem Dave-nek és Davidnek is (hogy utóbbinak miként, azt nem tudjuk, mivel ő akkoriban éppen nem játszott a zenekarban – a szerk.), és azóta is kapcsolatban maradtunk. Ennek ellenére amikor nemrég Dave felhívott, és megkérdezte, érdekelne-e a lehetőség, hogy elkészítsek vele egy thrash metal-lemezt, arra gondoltam: ez csak valami kandi kamera lehet! Megpróbáltam előadni, hogy nyugodt maradtam, de egy igenen kívül nem is voltam képes mondani semmit. Utána pedig felhívtam a feleségemet meg a többieket a zenekarban, hogy mindenkinek beszámoljak a lehetőségről. Addigra már át is gondoltam ezt az egészet, meg azt is, miként tudok a lehető legjobban beilleszkedni ebbe a helyzetbe. Szó szerint lázban égve kezdek bele ebbe a munkába. Elképesztően tisztelem őket, de a cél most akkor is az, hogy a lehető legjobb thrash-albumot készítsük el – vagyis nem merül ki annyiban, hogy ott álljon a nevem a CD borítójában, és bólogatójános sem akarok lenni. Hiszem, hogy együtt tényleg képesek leszünk megalkotni valami egészen különlegeset!”

A fentiekből az is következhet, hogy Adlert a dalok végső formájának kialakításába is bevonhatják, bár a Megadeth környékén az ilyesmit sosem lehet igazán megjósolni. Ugyanakkor Mustaine a most kiadott hivatalos nyilatkozatban arra is emlékeztet, hogy 1989-ben a zenekar eredetileg szintén trióban kezdett dolgozni, amikor lefektették a Rust In Peace alapjait. Ez akár azt is jelentheti, hogy a szólógitárosi pozícióra rebesgetett Kiko Loureiro csak a munka későbbi fázisában csatlakozik majd hozzájuk. Vagy nem. Előbb-utóbb mindenre fény derül…

 

Hozzászólások 

 
+3 #11 Santoro 2015-04-01 12:58
A Priestnél és a Scorpionsnál is bejött a dobos csere, újra élettel teli lett a zene, Adler így nézve a legjobb választás, reményekkel teli a döntés.
Idézet
 
 
+9 #10 xyxy 2015-03-31 15:04
Idézet - Necrofaust:
Remélem hogy ez a srác új erőt visz a csapatba, mert az utolsó 2-3 Megadeth lemez konkrétan hallgathatatlan , egy azaz egy riffet sem tudnék róla felidézni...szerintem Dave-ék is csak azért mert ők írták a dalokat.

Reméljük a legjobbakat!

Hát lehet velem van a baj, de nekem az Endgame bejött.
Idézet
 
 
+4 #9 Necrofaust 2015-03-31 13:10
Remélem hogy ez a srác új erőt visz a csapatba, mert az utolsó 2-3 Megadeth lemez konkrétan hallgathatatlan , egy azaz egy riffet sem tudnék róla felidézni...szerintem Dave-ék is csak azért mert ők írták a dalokat.

Reméljük a legjobbakat!
Idézet
 
 
+4 #8 embriós 2015-03-31 07:32
Nem értem, mi azzal a probléma, ha egy zenekar egyetlen erős karakter és dalszerző műve. Számtalan ilyenre van példa a Megadeth-en kívül is. De ez valahogy nagyon idegesíti az embereket.
Idézet
 
 
+4 #7 jyrrki 2015-03-31 04:54
Idézet - ddrum77:
"A fentiekből az is következhet, hogy Adlert a dalok végső formájának kialakításába is bevonhatják..."
Nem árt, főleg mert a négy zenészből ő az egyik.

megadeth = dave mustaine, itt mas a helyzet
Idézet
 
 
+3 #6 cápaidomár 2015-03-30 23:48
Előre megmondtam. Elhintik a marketing rizsát, elkészítik (és nem megírják) életük fő lemezét, aztán Dave elmeséli, hogy ez a felállás az eddigi legjobb, majd szépen szétesik az egész. Valahol tisztelem ezeket a veteránokat, hogy még mindig bírják. (Mondjuk tényleg intenzív egy cucc.) De szerintem mindig is jó matekosok voltak.

a75: metálban nem humorkodnk, hát nem tudtad :-D (néhányuknak amúgy tényleg semmi humora - ezért meg fogom kapni...)
Idézet
 
 
+4 #5 ddrum77 2015-03-30 18:36
"A fentiekből az is következhet, hogy Adlert a dalok végső formájának kialakításába is bevonhatják..."
Nem árt, főleg mert a négy zenészből ő az egyik.
Idézet
 
 
+7 #4 a75 2015-03-30 14:33
Ajajj, csak viczeztem, na. Nem trollkodni akartam.
Abszolút tudom értékelni a helyzetet és nagyon szimpatikus is tényleg a nyilatkozat, remélem a vérfrissítés jót fog tenni Dave-éknek és kíváncsian várom az új anyagot.
A Vetteles párhozam is teljesen megállja a helyét. Még annak ellenére is, hogy nem neki szurkoltam majdhogynem együtt sírtam vele a dobogón.
Idézet
 
 
+10 #3 Venomádi 2015-03-30 13:47
Mivel a Megadethnél az utóbbi időben nagyrészt már D az alaphang, a súlyosság hiányától abszolút nem tartok. Mustaine meg beszélhet össze akármit, amit lelkesen teszi addig csak jó. Másrészt a súlyosságot az előző album sikertelensége is indokolja, szóval valószínűleg nem akarnak hasba akasztani. Ha mégsem, engem nem fog zavarni, a Collidert is szeretem mai napig, és jobbnak találom a 13-nál.
Idézet
 
 
+16 #2 valarmorgulisz 2015-03-30 13:44
Az azért aranyos, amikor valakinek a gyerekkori álma válóra válhat, de hogy ne legyen ilyen szirupos, egy gyerekkori példaképpen zenélhet/dolgozhat.

Más példa - és elnézést az offért - , de ott van Vettel a F1-ből, aki gyerekkora óta arról álmodott, hogy majd egyszer egy piros színű, lovacskás autóval nyer, és ugye valóra is vált, és ezek a pillanatok azok, amiket nem lehet piárral, csak őszintén megélni. Ebből a nyilatkozatból pedig pont lejön, mennyire odavolt fiatalkorába ezekért a lemezekért, ezért a bandáért. :) Nagy pillanat lehet.
Idézet
 
 
-6 #1 a75 2015-03-30 12:57
Szívbemarkoló nyilatkozat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.