Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Eldőlt: Kiko Loureiro a Megadeth új szólógitárosa

0403kikodaveHivatalosan is az Angrából ismert Kiko Loureiro lett a Megadeth új szólógitárosa, vagyis a pletykák ezúttal ugyanúgy nem hazudtak, mint Chris Adler esetében sem. Kiko a dobossal ellentétben ugyanakkor teljes állásban csatlakozik a két Dave-hez.

„Először nyolc évvel ezelőtt találkoztam Kikóval, amikor borítófotót készítettünk a Burrn! magazinhoz", mondja Dave Mustaine a friss igazolásról. „Fogalmam sem volt róla, ki ő, azt leszámítva, hogy elképesztően tehetséges, és a Burrn!-ös stáb is óriási tisztelettel állt hozzá. Azóta már megbizonyosodtam róla, micsoda gitárvirtuóz, és nagy magabiztossággal tölt el a tehetsége, játékának mélysége. Nagyon kevés Megadeth-ben megfordult zenész rendelkezett azzal az érzésvilággal és olyan képzettséggel, mint Kiko. Ahogy Frank Sinatra is mondja, a legjobb dolgok még csak most következnek!"

A kiadott nyilatkozatok tanúsága szerint Lourerio – Adlerrel ellentétben – nem session-muzsikusként, hanem teljes állásban csatlakozik a Megadeth legénységéhez. Azt egyelőre nem tudni biztosan, hogy az Angrával milyen formában folytatja pályafutását, ha egyáltalán folytatja, de a brazil csapat máris kinyilvánította, hogy mindenben támogatják zenésztársukat: Rafael Bittencourt gitáros, Felipe Andreoli basszer és a zenekar menedzsere, Paulo Baron egyaránt örömteli nyilatkozatban méltatta Kiko bekerülését Mustaine-ék mellé. Mindenesetre valószínűbbnek tűnik, hogy a Megadeth mellé csak neccesen fog beférni neki egy másik banda is. Az Angra legutóbbi lemeze egyébként most, év elején jött ki The Secret Garden címmel.

0403mega

A kép persze azzal együtt teljes, ha hozzátesszük: Marty Friedman, a Megadeth legsikeresebb felállásának szólógitárosa egy friss interjúban elismerte, hogy az elmúlt hónapok folyamán többször is tárgyalt Dave Mustaine-nel egy esetleges visszatérésről. „Nem vagyok a Megadeth tagja, és nem is tervezek az lenni", szögezte le Marty a Cooperativának. „De nagyon-nagyon jó barátságban vagyok mindenkivel a zenekarból, testvérként szeretem és támogatom őket. Talán egy nap majd ismét játszunk közösen, de nem hoz tűzbe a dolog. Igen, próbálkoztak azzal, hogy rávegyenek a visszatérésre, de semmi okom nincs erre sem most, sem akármikor máskor, tényleg. Ha lenne, megfontolnám a lehetőséget, de csak az, hogy valaki most kikerült tőlük, még nem feltétlenül indok arra, hogy akkor én térjek vissza. Ennél azért alaposabb okra lenne szükségem..."

 

Hozzászólások 

 
-2 #5 The_Sentinel 2015-04-05 17:07
Hát az Angra szempontjából ez nagyon nagy szívás, ott ő alapember volt. Meg hát Kiko számára is valahol, hiszen amíg ott oroszlánrésze volt a dolgokból, itt nyilván csak csicska lehet a Főnök mellett. Persze nyilván volt az a pénz, hogy ezt benyelje.
Idézet
 
 
+9 #4 kamikaze 2015-04-03 15:11
Idézet - queensryche999:
Aki képben volt azzal, miket csinált a 'deth óta Marty, meg úgy általában miket nyilatkozott a zenei elképzeléseiről -terveiről, nem lepődött meg a döntésén.

Hát ja, ha visszamegy és ugyanabban a szisztémában folytatják, mint korábban elég gyakran, hogy dalonként kap kb. 30 mp-et, mondván most villantsál, az egy ilyen über gitárosnak elég karcsú. Ennél ezerszer izgalmasabbak Marty szólólemezei, melyeken lehet, hogy csak pár nóta az igazán kiugró, de még így is sokkal élvezetesebbek, mint ha csupán rászólózna más szerzeményeire.Teljesen egyenrangú félként talán elvállalta volna, amiben ugyanakkora szava van a koncepciót illetően, mint a főnöknek, de MegaDave habitusát ismerve erre mégis mekkora lett volna az esély? Valaki írta korábban, jobb is, hogy nem megy vissza, mert így legalább abszolút mértékben csak a szólópályájára koncentrálhat. Egyetértek.
Idézet
 
 
+6 #3 TomTom86 2015-04-03 10:21
Sajnálom, hogy nem a Friedman/Menza páros jött vissza...
Idézet
 
 
+10 #2 queensryche999 2015-04-03 10:16
Aki képben volt azzal, miket csinált a 'deth óta Marty, meg úgy általában miket nyilatkozott a zenei elképzeléseiről -terveiről, nem lepődött meg a döntésén.
Idézet
 
 
+1 #1 Adam 2015-04-03 09:01
Sok sikert, csak remelem az Angra nem lesz kevesebb a hianyaval. :( Azert barmikor Angra mint Megadeth ha valaki engem kerdezne.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.