Shock!

október 23.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Max a Sepultura búcsújáról: „Nem értem az elképzelést”

Búcsúturnéját futja éppen a Sepultura, Max Cavalera pedig öccsével, Igorral épp a legendás zenekar múltját dolgozza fel friss kiadványaival. A két tábor között ugyanakkor továbbra sincs kapcsolat.

0501cavalera

A Rock Hard Greece-nek adott interjút a napokban Max Cavalera, akit természetesen a Sepultura búcsúturnéjáról is megkérdeztek – konkrétan arra vonatkozóan, hogy a turnézáró, legutolsó fellépésre kapott-e meghívást. „Nem kerestek – felelte Max. – Szerintem csak egy megnyilvánulást láttam Andreastól a témában, aki természetesen azt mondta egy interjúban erről, hogy már miért hívnának meg bennünket Igorral, úgyis csak tönkretennénk az ünneplést… Nagyon tipikus, hogy Andreas ezt mondja… De amúgy nem tudom, szerintem hagyom, hogy minden menjen a maga útján. Semmit sem fogok erőltetni. Ha elérkezik az ideje, és úgy érezzük, itt az újonnani összeállás ideje, hát legyen, már persze amennyiben a megfelelő módon történik. Mert itt vannak például ezek az újrakiadások, és ezeket Igorral szerintem abszolút megfelelően intézzük: őszinte, méltó, szívből jövő módon.”

Max ugyanakkor leszögezte: nem töpreng üres perceiben a Sepulturán. „Tudom, hogy bejelentették a zenekar végét, de nem értem az elképzelést. Fogalmam sincs, rákényszerítették-e őket a dologra, vagy valamilyen közös döntésről van szó, és abbahagyják, mert nem akarják folytatni. A magam részéről én nem tudnék zene nélküli létezni. Muszáj koncerteznem. Olyan ez, mint a levegő. Imádom, amit Igorral és a Cavalerával csinálunk, és folytatni is fogjuk.”

cavalera_cA Bestial Devastation EP és a Morbid Visions debüt tavalyi újrahúzása után Arthur Rizkkel rögzített új, június 21-én megjelenő Schizophrenia dallistája az alábbi:

01. Intro
02. From The Past Comes The Storms
03. To The Wall
04. Escape To The Void
05. Inquisition Symphony
06. Screams Behind The Shadows
07. Septic Schizo
08. The Abyss
09. R.I.P. (Rest In Pain)
10. Nightmares Of Delirium (új, kiadatlan dal)

A Cavalera júliusban a Rockmaratonon is fellép, részletek itt. A korai Sepulturáról – így érintőlegesen a Schizophrenia-korszakról – nemrég mi is megemlékeztünk a Klasszikushock rovatunkban, a Beneath The Remains harmincöt éves jubileuma kapcsán.

Búcsúturnéja keretében a Sepultura a Jinjer, az Obituary és a Jesus Piece vendégeskedése mellett, november 14-én Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en koncertezik. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#2 Azki 2024-06-17 09:25
Azért ez a megnyilvánulás megint szépen szemlélteti Maxi atya széleslátókörűs égének hiányát. Nem érti, miért hagyja abba valaki a zenélést, mert ő sose tenné. "Há én nem éétem mé oszolnak föl, én sose oszlanák föl". Dabzs dabzs
Idézet
 
 
#1 ProgFan 2024-06-16 10:36
Ha a Morbid Visions-t lenyomják megint egyben, akkor kinézek rájuk. Számomra az az etalon, ami a Thrash anyagokat illeti.
Örülök, hogy a régi Sepu-t is viszik Cavaleráék, bár nekem az újjal sincs bajom és valószínűleg kint leszek a búcsúkoncerten is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.