Shock!

május 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kylfingar: itt az első új dal Jötünheim kürtjei címmel

0104kylfingarMegjelent a hazai folkmetalos Kylfingar ősszel beharangozott lemezelőzetes dala, a Jötünheim kürtjei első stúdióverziója. A zenekar következő nagylemezének megjelenési időpontja egyelőre még nem dőlt el, de remélhetőleg ez sincs már messze.

„A koncerteken már játszott tétel, amelynek korábbi munkacíme Meghalni Jötunheimben volt, a tavasszal érkező Világok Határán nagylemezünket hivatott felvezetni és egy kölpény-viking csapat küzdelmes viszontagságairól szól a jégóriások birodalmában", mondja a zenekar. „Érdemes megemlíteni, hogy e verzió még nem a végleges, hiszen a készülő albumon vendégzenészek fogják gazdagítani a tételt. A jelenlegi változat tehát egy önálló single, nem véletlen, hogy egyedi animációs videó készült hozzá grafikusunk, Csuka Viktor (FreddyArt) jóvoltából."

A nagylemez pontos megjelenése kapcsán egyelőre nem tudnak további részleteket elárulni, minthogy még sok minden képlékeny a kiadás kapcsán. Az azonban biztos, hogy tavasszal egy nagyjából tíz hazai állomást lefedő lemezbemutató turnéra indul a Kylfingar. A legtöbb állomás dupla lemezbemutató lesz, hiszen jóbarátaik, a pécsi Rumproof is elkíséri őket a portyán, hogy bemutassák első saját anyagukat. A tervek szerint e koncertszériát a Folk Metal Hungary által szervezett fővárosi III. Nordic Metal Nighttal kezdik meg, amelyen négy további kitűnő és különleges fellépővel oszthatják meg a deszkákat. További információk a zenekari Facebookon.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.