Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Kultikus funk/hard rock-formáció éledt újjá

0125dnrFight Another Day címmel jelenik meg nyár elején a Dan Reed Network új nagylemeze. A '80-as és '90-es évek fordulójának kultikus funk/hard rock-formációja negyedszázad után tér vissza a színre az albummal.

A Frontiers kiadónál jön ki nyáron a Dan Reed Network visszatérő albuma. Ha most tanácstalanul lesel magad elé, nem benned van a hiba, hiszen a zenekar nagyon régóta inaktív, és régen sem számítottak sztároknak, csupán kultikus előadónak: 1988-as, Bruce Fairbairn által producerelt debütáló lemezük, illetve két folytatása, az 1989-es Slam és az 1991-es The Heat fanatikus rajongótábort alakítottak ki a banda körül a rajtuk hallható, funkos-soulos beütésű hard rocknak köszönhetően. A csapat eközben olyan előadókkal turnézhatott, mint a Rolling Stones vagy a Bon Jovi, ám a főnök, Dan Reed egy idő után besokallt a zeneipar visszásságaitól, és feloszlatta a zenekart. A visszatérés végül 2012-ben történt meg, most pedig végre jön az új anyag is. „Őszintén szólva sosem terveztem újabb lemezt, noha számtalan ember sürgette a dolgot világszerte", mondja a Fight Another Dayről Reed. „De végre megfelelően álltak ehhez a csillagok, és azzal, hogy társmenedzserként és A&R-osként ismét felbukkant az életünkben Derek Shulman is, akinek segítségével 1987-ben leszerződtünk a Polygramhez, bezárult a kör."

A hagyományőrzőnek ígért zenei anyag elkészítésében egy kivétellel az eredeti felállás vett részt, azaz az énekes/gitáros/basszer/billentyűs Reed társai között ott van Brion James gitáros, Dan Pred dobos és Melvin Brannon II basszer is. Egyedül a billentyűs poszton történt változás tavaly, amikor Blake Sakamoto kifarolt a reunionből, az ő helyét Rob Daiker vette át. A banda a Sweden Rockon már biztosan ott lesz idén nyáron.

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 QRman 2016-01-25 13:00
Jeeeeeeeeeeeeee eeee:))
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.