Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Különleges megemlékezések Lemmyről Norvégiából és Finnországból

Egészen június 1-ig Motörheadet is játszik majd Oslo városházának harangtornya, amely többek között éppen arról híres, hogy ismert könnyűzenei dallamokat szokott megszólaltatni. Eközben előkerült a december 28-án elhunyt Lemmy egyik utolsó felvétele is, amely eredetileg tejreklámnak indult, de aztán tribute-videó lett belőle.

motorhead_k2015_04

A Motörhead tavalyi nagylemeze, a Bad Magic egyik dalát, az Electricityt is bevették az oslói városháza harangtornyának repertoárjába, így az arra járók egészen nyár elejéig minden nap 18 órakor ezt is meghallgathatják. A harangok egyébként más ismert dalokat is rendszeresen játszanak, így például az Imagine-t John Lennontól vagy a Hurtöt a Nine Inch Nailstől, és még kisebb koncerteket is szoktak játszani velük.

Emellett a finn Valio cég bemutatott egy tribute-videót az énekessel, amely eredetileg egy ismert finn tejreklám újravett változata lett volna a ’90-es évek elejéről, és december 6-án, a Motörhead tavalyi helsinki koncertje előtt rögzítették. Mondani sem kell, végül természetesen nem ez a változat lett volna a reklám – Lemmy improvizációja azonban olyannyira tetszett mindenkinek, hogy nem lehetett kérdés, mi képezi majd a tribute-videó gerincét. A Motörhead frontemberét szombaton helyezik végső nyugalomra Los Angelesben.

Koncertfotó: Réti Zsolt

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.