Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lemmyről szól majd a szombat Los Angelesben

Szombaton, január 9-én helyezik örök nyugalomra Lemmy Kilmistert, a Motörhead ikonikus frontemberét, aki december 28-án, néhány nappal hetvenedik születésnapja után hunyt el. A megemlékezést közvetítik majd a zenekar hivatalos YouTube-csatornáján is. Eközben mozgalom indult annak érdekében, hogy Lemmyről nevezzenek el egy frissen felfedezett nehézfémet.

Január 9-e Lemmyről szól majd Los Angelesben. A Motörhead néhány nappal ezelőtt elhunyt frontemberét a hollywoodi Forest Lawn Memorial Parkban temetik majd el helyi idő szerint délután 3 órakor, a család és a barátok jelenlétében. A zenekar két tagja, Phil Campbell és Mikkey Dee, illetve a család ugyanakkor szeretné, ha minden rajongó részese lehetne a búcsúnak, ezért a zenekar hivatalos YouTube-csatornáján élőben közvetítik majd a ceremóniát. „Akárhol is leszel, kérünk, hogy gyűljetek össze a barátokkal és a többi motörheadbangerrel. Menjetek el a kedvenc kocsmátokba, klubotokba, bizonyosodjatok meg róla, hogy van internet-hozzáférésük, és igyatok egyet Lemmyre. Vagy szimplán csak hívjátok át a haverokat, és ünnepeljétek Lemmy életét otthon. Akárhol és akárhogy, de szombaton gyűljünk össze, és ünnepeljük meg drága barátunk, e pótolhatatlan bálvány életét!”, áll a Motörhead felhívásában.

Lemmyről ugyanezen a napon törzshelyén, az otthonától nem messze található Rainbow bárban is megemlékeznek majd, és a várható érdeklődők nagy számára való tekintettel a hely az egész Sunset Strip használatára engedélyt kapott a városvezetéstől. Egy néhány órás privát rendezvény itt is lesz a temetés után, amelyre rajongók nem mehetnek be, csak a családtagok és a közeli barátok, de eközben a Roxy és a Whisky A Go Go tárt kapukkal várja azokat, akik emlékezni akarnak a Motörhead főnökére.

Ezzel párhuzamosan a héten petíció indult a Change.orgon annak érdekében, hogy az egyik, nemrég felfedezett nehézfém Lemmyről kapja a nevét, és lemmiumként kerüljön be a periódusos rendszerbe. Az erről döntő szervezet, az IUPAC (International Union of Pure and Applied Chemistry) kritériumait abból a szempontból egyébként metszi is a dolog, hogy Lemmy nevét már viseli egy csillag, égitestekről pedig kaphatja a nevét kémiai elem.

 

Hozzászólások 

 
+3 #6 shmonsta 2016-01-06 17:31
Idézet - Sanctus:
Csak én érzem úgy hogy az ilyen petíciók kurvára távol álltak az öregtől? Nem túlzás ez már egy kicsit?
Nem mintha a youtubeos temetés jobb lenne, de aki búcsúztatni akarja, tegye meg, valahol még meg is értem - de a többit? Mi jön még ezután? (remélem nem az Ozzium)


Van Ozmium, a vegyjele: Os. A periódusos rendszer 76. helyén található. Nem lehet véletlen :)
Idézet
 
 
+3 #5 Tulus 2016-01-06 15:32
Elvileg aláírtam....

Nyugodj békében Lemmy \m/

"See you in hell, my friend!" \m/
Idézet
 
 
+1 #4 Venomádi 2016-01-06 15:31
Miért lenne túlzás? Megjár ez egy egykor két lábon járó periódusos táblázatnak. Stílusos. Bon Scottnak jutott egy szobor is, azt meg én nem értem, de ez más téma. A temetés közvetítése talán kicsit ízléstelen kategória, bár egy kedves gesztus is a fanok felé.
Idézet
 
 
+3 #3 Codename333 2016-01-06 15:11
de kár h nem vagyok los angeles-i :S....Nem mellesleg túlzás vagy sem (én nem érzem annak csak szimplán elmosolyodtam :D) én is dobtam egy aláírást.Lemmy élete is túlzásokkal volt teli így ennek tükrében legyen is ott még a periódusos rendszerben IS. :D
Idézet
 
 
+16 #2 Sanctus 2016-01-06 13:58
Csak én érzem úgy hogy az ilyen petíciók kurvára távol álltak az öregtől? Nem túlzás ez már egy kicsit?
Nem mintha a youtubeos temetés jobb lenne, de aki búcsúztatni akarja, tegye meg, valahol még meg is értem - de a többit? Mi jön még ezután? (remélem nem az Ozzium)
Idézet
 
 
+5 #1 Dead again 2016-01-06 13:14
Én már fel is iratkoztam a petícióra.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.