Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jövő héten új Witchery: „Nem szerettem volna túldolgozni semmit”

November 25-én jelenik meg a Witchery új nagylemeze. A svédek hat éve nem hoztak ki új stúdióalbumot, és a felállásuk is módosult a most kihozandó In His Infernal Majesty's Service-re, amelyről most Oath Breaker címmel még egy dal hallgatható meg.

0926witchery

Utoljára 2010-ben, Witchkrieg címmel adott ki sorlemezt a Witchery, ám az akkori turnék után gyakorlatilag leálltak, és Patrik Jensen gitárosnak (lásd még The Haunted) elég hosszú időbe telt, mire ismét összerakott egy életképes felállást. Martin Axenrot dobosnak egyéb elfoglaltságai, konkrétan az Opeth menetrendje miatt kellett távoznia a fedélzetről, a Dark Funeralból ismert frontembernek, Emperor Magus Caligulának pedig fülproblémái támadtak. A két friss igazolás Chris Barkensjö dobos és Angus Norder dobos, akik mellett Jensen, Sharlee D'Angelo basszer és Rikard Rimfält gitáros játszik a lemezen. A producer Daniel Bergstrand volt, és a csapat a hagyományos thrash/speed/death/black/heavy metal átmenetet ígéri az In His Infernal Majesty's Service-re.

„Zeneileg nyersebbre akartam megcsinálni ezt az albumot, mint az előzőeket", mondja Jensen. „Talán olyan nyersre, mint amilyen az első album volt. Nem szerettem volna túldolgozni semmit, mert én magam is azt a zenét szeretem, ami sokkal inkább érzésből, szenvedélyből fakad, nem pedig kimódolt, megkonstruált. Nem szeretem azokat a produkciókat, ahol hallani lehet, hogy a zenekar rengeteg időt töltött akár egyetlen dal befejezésével, és a gitárfelvételek között összesen jó hónapnyi kávészünetet tartottak. Azt akartam, hogy úgy szóljon a lemez, mint ahol tényleg egy igazi zenekar játszik együtt. A második kívánságom pedig az volt witchery_cDanielhez, hogy a dobhangzás a Van Halen 1984 albumán hallhatóhoz legyen hasonló. Nagyon imádom azt az agresszív megszólalást."

Az albumra az alábbi szerzemények kerülnek fel:

01. Lavey-athan
02. Zoroast
03. Netherworld Emperor
04. Nosferatu
05. The Burning Of Salem
06. Gilded Fang
07. Empty Tombs
08. In Warm Blood
09. Escape From Dunwich Valley
10. Feed The Gun
11. Oath Breaker

A kiadó a Century Media lesz, a már ismert Nosferatu című első single mellett alább az Oath Breaker is meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.