Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Jön az új Annihilator: „Rich rávett, hogy pontosan azt csináljam, amit sosem lett volna szabad”

November 3-án, tehát még a magyar koncert előtt megjelenteti új lemezét az Annihilator. A zenekar a Testament és a Death Angel társaságában mutatja be Budapesten a For The Demented albumot.

0913annihilator

Bemutatta új, For The Demented című lemezének borítóját, számlistáját és az első dalt a kanadai Annihilator. Az album november 3-án kerül a boltokba, és továbbra is Jeff Waters énekel rajta, akárcsak a legutóbbi, 2015-ös Suicide Societyn. Rajta kívül Rich Hinks basszer, Fabio Alessandrini dobos és Aaron Homma gitáros alkotja a jelenlegi felállást. „Általában nem szoktam előzetesen azt mondani a soron következő albumról, hogy ez most fantasztikus lesz, bla-bla-bla, most viszont igen, mert csessze meg, szerintem tényleg az egyik legjobb, amit valaha készítettünk”, mondta a gitáros/énekes a Metal Waninak még pár hónappal ezelőtt. „És ennek talán az az oka, hogy volt egy társproducerünk is, aki velem közösen írta a zenét. Rich Hinksről, az angol basszusgitárosunkról beszélek, akinek a jelenléte komoly seggberúgást jelentett számomra is: feléledtem tőle, és ráébresztett egy csomó mindenre. Sokat beszélt arról, mi mindent szeretett a korai Annihilator-stílusban, és egyértelművé tette: nem szükséges megpróbálnom lemásolni a korai lemezeket, az ilyesmi ugyanis a legnagyobb hiba a világon. Anélkül terelt vissza ehhez a vonalhoz, hogy megfordult volna a fejemben: oké, akkor most csináljunk valami olyasmit.”

Waters szerint az új album leginkább az első két lemezt, az 1989-es Alice In Hellt és az 1990-es Never, Neverlandet idézi, de ezúttal természetesen továbbra is ő énekel. „A dalszerzés végén döbbentem rá: a szentségit, de hát Rich rávett, hogy pontosan azt csináljam, amit sosem lett volna szabad, vagyis visszatérni a gyökereinkhez, és megpróbálni előrukkolni valami olyasmivel, ami majdnem olyan jó, mint az első néhány. És szerintem pontosan ilyen is lett az eredmény…” Jeff emellett hangsúlyozta: egyénibb énektémákban gondolkodott, mint a legutóbbi, 2015-ös Suicide Societyn, ugyanakkor ezen a téren is a korai Annihilator refrénszegényebb megközelítése érvényesül majd.

annihilator_cA dallista az alábbi:

01. Twisted Lobotomy
02. One To Kill
03. For The Demented
04. Pieces of You
05. The Demon You Know
06. Phantom Asylum
07. Altering The Alter
08. The Way
09. Dark
10. Not All There

A Twisted Lobotomy című dal élő változata már ismert egy ideje, most a stúdióváltozat is meghallgatható. A lemez turnéja november 18-án Budapestet is eléri: ebben a körben az Annihilator a Testamenttel és a Death Angellel játszik majd, vagyis aki jót akar magának, nem hagyja ki az utóbbi évek egyik legbivalyabb összeállítását – és siet is a jegyvásárlással, mert már tényleg alig maradt belépő a Barba Negrába. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #8 Doktorúr 2017-09-13 22:27
Hogy mondjam.....
Jeff technikai képességei vitán felül topligásak. Elképesztően tud játszani. De: dalszerzői szemszögből nézve ez össze lett csapva. Azt kellene felfognia, hogy nem a puszta "keményítés" hozza vissza az Alice In Hell-t.
Idézet
 
 
#7 Venomádi 2017-09-13 21:41
Idézet - LiliMiciPanniSá ri:
Minden eszembe jutott erről csak az első két album nem...


Gallery, Back to the crypt.

A legótvarabb hangzású demós-korszak ugrik be inkább.
Idézet
 
 
-1 #6 LiliMiciPanniSári 2017-09-13 20:11
Minden eszembe jutott erről csak az első két album nem...
Idézet
 
 
+3 #5 Venomádi 2017-09-13 19:47
Nemtom, rohadjak meg de nekem bejön Waters hangja. Hozzáteszem egy Coburn pharrt vagy Comeau-t elviselnék én is ez mellett.
Idézet
 
 
+6 #4 Tulus 2017-09-13 18:42
Szerintem Ripper simán jó helyen lenne az Annihilator-ben...
Idézet
 
 
+1 #3 NOLA 2017-09-13 17:26
Ez baszottul faszántos lenne, csak hát az "ének"....
Nem bírom elhinni, hogy egy ilyen kaliberu bandának, ennyi év után sem sikerult találnia egy igazi énekes-frontembert. Szerintem sokkal, de sokkal nagyobb szinten tudna mukodni a banda, ha egyszer végre egy igazi "karizmatikus személyiség" állna a banda élén. Tisztában vagyok vele, hogy itt mindent Waters csinál, de ezt a szerepet nagyon átengedhetné masnak..., azt is tudom, hogy kényszerbol van ez így, de hát nem is nagyon igyekeznek megtalálni azt a "hiányzó láncszemet"....
Idézet
 
 
#2 Venomádi 2017-09-13 15:06
Királyság ez megint, legalább háromszor egymás után nyomattam. Legalábbis az anyag felvezetésének teljesen fasza, és ha csak ennél jobb a többi, dobom a kalapom, borító is elég beteg. Jeff vokáljait mindig is szerettem, úgyhogy egyet leszámítva fasza minden, és ez a nóta is kicsit szenved a "kamuszólóktól", amik mostanában divatosak a bandánál. Egy kihagyott ziccer van is itt a közepén, ahova beférne egy alapértelmezett szólóbetét. Na de mindegy, két kanállal amúgy...
Idézet
 
 
+1 #1 Tulus 2017-09-13 14:57
A zene továbbra is zseniális, viszont az ének még mndig nagyon nem jön be :( Sajnálom :(
A legutolsó lemezt emiatt kb. egyszer hallgattam meg, vagy még annyiszor se, és nem is vettem többet elő.... :(
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.