Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Itt az új Pearl Jam címadója: „Andrew-nak most tényleg sikerült elcsípnie a dolgok velejét”

Dark Matter címmel jelentkezik hamarosan új albummal a Pearl Jam, amelyről máris bemutatták a címadó szerzeményt. A zenekar Andrew Watt producerkedése mellett készítette el az albumot, és magukhoz képest kifejezetten súlyosnak ígérik.

0327pj

2020-ban jelent meg a Pearl Jam legutóbbi lemeze, a Gigaton, amelynek turnéján a legendás seattle-i csapat végre ismét eljutott Budapestre is. A folytatás április 29-én érkezik Dark Matter címmel, és azzal az Andrew Watt-tal dolgoznak rajta, aki többek között Eddie Vedder énekes tavalyelőtti szólólemezét, az Earthlinget is jegyzi, de emellett a Rolling Stonestól Ozzy Osbourne-on és Iggy Popon át egészen Dua Lipáig és Justin Bieberig mindenkivel dolgozott már a szakmában az elmúlt években. „Andrew elég rendesen meghajtott bennünket a stúdióban – mondta a Classic Rocknak a felvételekről Mike McCready gitáros. – Rákényszerített, hogy minden egyes dalra külön összpontosítsunk. A Gigatont elég hosszú időbe telt összerakni, de ezt a mostanit nem annyira. Andrew azt mondta: állandóan egy örökkévalóságig dolgozunk a lemezeinken, szóval ezt most ne húzzuk, gyorsan rakjuk össze.”

Mike szerint az album némileg zenei szempontból is eltér majd az utóbbi néhány Pearl Jam-lemeztől. „Sokkal súlyosabb a zene, mint várnád, benne van az első pár lemezünk dallamvilága és energiája. Andrew arra buzdított minket, hogy egyszerre olyan keményen, melodikusan és gondolatébresztően játsszunk, mint annak idején. Matt Cameron dobolásában pedig olyan elemeket érzek, mint amilyeneket a Soundgardenben vitt a játékába. És ezúttal sokkal több gitárszólóm is van. Teljesen elment az eszem, mint annak idején Chris Cornell-lel és a Temple Of The Doggal a Reach Downban! Egyszerűen muszáj volt ismét megtennem. Általában első vagy második nekifutásra sikerül minden a legjobban, utána már elkezdem túlgondolni a dolgokat, és akkor már nincs benne az az érzés. De Andrew-nak most tényleg sikerült elcsípnie a dolgok velejét.”

pearljam_cA lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Scared of Fear
02. React, Respond
03. Wreckage
04. Dark Matter
05. Won't Tell
06. Upper Hand
07. Waiting for Stevie
08. Running
09. Something Special
10. Got To Give
11. Setting Sun

A címadó dal máris meghallgatható. A zenekar nyáron európai fellépéseket tervez. Egyelőre csak néhány nyugat-európai fesztivált fixáltak júliusra, de remélhetőleg közelebb is jönnek majd.

 

Hozzászólások 

 
#2 Simon Zoltán papper 2024-02-15 16:49
Idézet - GTJV82:
Jó ki szám, csak Watt "szokás szerint" megint egy műanyag dobhangzást és zajos összképet alkotott...... kár.

ja mondasz valamit...elég katyvaszosan szól...
Idézet
 
 
#1 GTJV82 2024-02-15 09:57
Jó ki szám, csak Watt "szokás szerint" megint egy műanyag dobhangzást és zajos összképet alkotott...... kár.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.