Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Iommi: „Lehet, hogy itt leszek még újabb tíz évig, de az is, hogy már csak egy évem van hátra”

Tony Iommi limfómás megbetegedése jelenleg tünetmentes, és úgy tűnik, meggyógyult a Black Sabbath legendás gitárosa. Tony azonban a Mirrornak adott interjújában azt mondta: orvosai szerint sokkal inkább valószínű, hogy a rákos megbetegedés előbb-utóbb kiújul nála.

„Miután kiadtuk a 13 lemezt, turnéra indultunk, és nyolcvanegy koncertet adtunk huszonnyolc országban”, összegezte Tony. „Tényleg nagyon élveztem, de kemény volt. A betegség következtében nagyon könnyen elfáradok. Hathetente haza kellett repülnöm kezelésre a Birmingham melletti Solihullbe, a Parkway kórházba. Rákötöttek az infúzióra, és olyan antitesteket kaptam, amik beborítják a rákos sejteket, és megakadályozzák, hogy továbbterjedjenek. És minden ilyen alkalom után két-három hetet otthon kellett töltenem, hogy felépüljek, mire ismét csatlakozhattam a zenekarhoz. Az egész turnét a kezeléseimhez ütemeztük, és ez az egész rengeteg utazással járt. Hogy a helyzet még rosszabb legyen, a repülés a rák miatt nincs jó hatással a vérsejtjeimre, így mire eljutottam a szállodákba, már rendszerint rámtört a szorongás, a hidegrázás, csupa olyasmi, amit korábban soha nem tapasztaltam. Annyira rossz volt, hogy elkezdtem aggódni rajta: talán sosem jövök rendbe. A turné után pedig két további hónapba került, mire összeszedtem magam, az orvosok pedig azt kérdezték: mégis mire számítottam, mikor ilyen keményen megerőltettem magam?”

Tony tavaly nyáron elvileg végleg befejezte a kezeléseket, de ő maga sem tudja, mit tartogat számára a jövő. „Ez az antitestes terápia nyáron véget ért, ami abból a szempontból jó, hogy most sokkal több energia van bennem. Viszont még mindig nem tudom, hogy hatott-e a kezelés. Egyszerre két műtétem volt: egy prosztata-operáció és egy nyirokcsomó-műtét, emellett rengeteg vizsgálat, rengeteg sugárkezelés. Szóval ezekből már nem lehet több, így is túl sok volt. Minden egyes nap átvizsgálom magam, hogy nem jelentek-e meg rajtam bőrelváltozások. Ha kicsit fájni kezd a hasam, rögtön az az első gondolatom: Istenem, megint a rák. Szörnyű ez az egész. Még álmodom is róla. De most így kell élnem. A sebészem azt mondta, ő nem számít rá, hogy a rák végleg felszívódott. Olyan 30 százaléknyi esélyem erre is van, de sokkal valószínűbb, hogy a dolog kiújul, ami bármikor megtörténhet. Így aztán ma már másképp tekintek az életre. Lehet, hogy itt leszek még újabb tíz évig, de az is elképzelhető, hogy már csak egy évem van hátra – tényleg nem tudom.”

 

Hozzászólások 

 
+3 #11 shmonsta 2015-01-10 01:25
Iron Man, élj még jó sokáig.
Idézet
 
 
+6 #10 kiss gabor 2015-01-08 21:24
Ma hallgattam az Eternal Idol lemezt. Amikor megdörrent a The shining embertelen riffje, ott helyben belekönnyeztem a gyönyörbe. Ez az ember a legnagyobb és kész.
Idézet
 
 
+9 #9 cápaidomár 2015-01-08 13:01
Tony elpusztíthatatl an. Kibaszott kemény fickó. Minimum vasból van. Remélem kikeveredik ebből is. Győzték már le mások is a rákot de... nem hiszem, hogy a koncertezés, és az ezzel járó stressz, kisebb-nagyobb bosszúságok valóban a javára válnának. Persze, a közönség szeretete, a művészet prezentálása, hogy új album, végre új album egy legendától, de a fáradt túlhajszolt test és agy kiszolgáltatott abb, mint ha ki lenne pihenve, és fókuszált maradna. Ráadásul ez az irdatlan sok utazás, időzónák váltakozása, más, és más tájak "levegők", hőmérsékletek - nem jó ez. Dio vesztét is a "túlzott zeneszeretet" okozta, bármennyire is szarul veszi ki ez most magát :-((
Idézet
 
 
+9 #8 Bakk-Dávid László 2015-01-08 12:12
Az a helyzet, hogy rohadtul nem tudjuk még mindig, pontosan miért alakul ki a rák. Vannak elméletek, spekulációk, bizonyítottan olyan faktorok, amelyek elősegíthetik a rák kialakulását a szervezetben, de ennyi. Én pl nem hinném, hogy egy rákos kisgyereknek károsabb gondolatai lennének, mint egy 50-60 éves felnőttnek, legyen az tömeggyilkos, metálgitáros vagy akár irodalomtanár.
Az viszont teljes mértékben igaz, hogy ha a probléma már megtörtént, akkor a pozitív hozzáállás, az élniakarás sokat segít, ez is bizonyított tény. Iommi mester szerintem kíméletlenül realista, ám nagyon is eltökélt, és akar is élni. emlékszem, amikor elkezdődött a betegsége, akkor is teljesen realistán beszélt arról, hogy mennyi megpróbáltatás éri illetve fogja érni az elkövetkezendő időszakban, s hogy mennyire ki van merülve az egyes kezelések után.... de kitartó lesz. És lám, még mindig itt van. Én is csak remélni tudom, hogy ezentúl is itt lesz, mert az a 30% -sajnos - a körülményekhez képest elég bíztató. Ezen kívül még ki tudja milyan pro- és kontra faktorok játszanak közre, amiről senki nem tud...
Idézet
 
 
+4 #7 Venomádi 2015-01-08 11:52
Én az egészséges pszichében hiszek. Ami teljesen relatív fogalom, de a lényeget úgy lehet kiragadni, hogy az egyén aszerint éljen ahogy gondolkodik. Ez egyre nehezebb manapság. Inkább úgy mondom, hogy a pszichében hiszek, az ugyanis rendkívűl meghatározó az emberi testben. Manapság a marketing az egészséges psziché megbontásában egyenesen világelső, többek között persze, amely egyik közvetlen eredője lehet a ráknak. Érdekes tény, hogy ez jobbára a 20. század betegsége. A felgyorsult élet, és az állandó fogyasztásra való hajlam végülis ezt a ronda dolgot kihozta az emberből. Jó szokás a gyökérénél kezelni a problémát, de a legijesztőbb ebben, hogy hiába bontja "komponenseire" az ember, nem fog kiderülni honnan származik a betegsége. Sejt szinten végbemenő történet, ahol a megtébolyult sejt a látszólagos káoszban rendet kíván teremteni azzal hogy lesokszorosítja magát, és nekifekszik. A káosz pedig a pszichéből származik. És biztos előfordult olyan mindenkivel, hogy rácsodálkozott valakire, hogy rákos lett. Az agy elég bonyolult egy mechanizmus, sosem lehet megmondani egy emberről, hogy az elméje legmélyén milyen káros gondolatai vannak naponta.
Idézet
 
 
+6 #6 Biró Aurél 2015-01-08 11:43
Csak felépülést kívánok a kedvenc gitárosomnak! Remélem készül az új Black Sabbath album is!
Idézet
 
 
+4 #5 a75 2015-01-08 11:04
Idézet - Venomádi:
Megmondhatná neki az orvos hogy ne magát nézegesse hanem legyen boldog, hogy most nincs különösebb baja. Pláne ne riogassa olyannal, hogy ő mit hisz(szerintem) . Ez a bajom ezzel a "modern orvostudománnya l", hogy egyáltalán nem foglalkozik a lélekkel, van szervi baja jöhet, ha nem, kuka.

Ebben nagyon igazad van. Nem tudom mennyire tartozik ide a téma, de a stresszmentes életmód, jó kaják és lelki egyensúly kinyírja a rákot. Én legalábbis ebben hiszek.
Iommi mesternek meg jobbulást kívánok.
Idézet
 
 
+12 #4 Venomádi 2015-01-08 10:44
Megmondhatná neki az orvos hogy ne magát nézegesse hanem legyen boldog, hogy most nincs különösebb baja. Pláne ne riogassa olyannal, hogy ő mit hisz(szerintem) . Ez a bajom ezzel a "modern orvostudománnya l", hogy egyáltalán nem foglalkozik a lélekkel, van szervi baja jöhet, ha nem, kuka.
Idézet
 
 
+7 #3 Wildheart 2015-01-08 10:26
Kiráz a hideg, ezek nagyon komoly testi lelki szenvedések, pl kiszívják belőled a lelket infúziókkal, antitest cserékkel stb, a repülő úton a légnyomás különbség még összepréseli a szétszúrt, lyukas tested, folyamatosan cserélt véred.. közben sugárzások itt ott légkörben. kezelésekben. Szerintem a koncerteken kapott energia azaz érzés annyit adott neki átbillentette még így is a pozitív oldalra. Kemény FÉRFI!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Idézet
 
 
+10 #2 frontiers 2015-01-08 09:34
Rossz látni ezeket a zseniket így szenvedni :(
jobbulást neki is, remélem sokáig örvendeztet még minket kivételes játékával
Idézet
 
 
+19 #1 Wendiii 2015-01-08 08:28
Kitartás Iommi mester!
Egy világ szurkol a gyógyulásodért.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.