Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Időről időre belefutunk valami váratlan, bizarr popkulturális Cannibal Corpse-utalásba”

Másfél héttel ezelőtt jelent meg a Cannibal Corpse új lemeze, a Chaos Horrific, amely világszerte nagy siker. Alex Webster basszusgitáros egy friss interjúban a zenekar mémesedéséről beszélt.

cannibal_corpse_k_2023_03

Szeptember 22-én jött ki az új Cannibal Corpse, és a zenekar ismét nagy sikert aratott az anyaggal. A Chaos Horrific – elődjéhez, a 2021-es Violence Unimaginedhez hasonlóan – ismét a német listák hatodik helyén kezdett, de a ’90-es évek elején extrém grafikai imázsa és szövegvilága miatt gyakran bírált csapatot ma már általánosságban is közmegbecsülés övezi a színtéren. Mindennek néha egészen meglepő megnyilvánulásai is akadnak: néhány évvel ezelőtt például Kourtney Kardashiant is lekapták egy Cannibal Corpse-pólóban. A banda eredeti énekese, Chris Barnes akkor pózolónak minősítette Kourtney-t és férjét, a Blink-182 dobosát, Travis Barkert, Alex Webster azonban inkább áldásnak tartja az ilyesmit.

1004kktb

„Szerencse, hogy ilyen helyzetben vagyunk – mondta Webster a The Rockman Power Hour podcastben. – Néha felbukkan egy-egy ilyen klasszikus póló: egy Motörhead, egy Ramones, egy Slayer, egy Iron Maiden, egy AC/DC… A popkultúra világában gyakran lát ilyet az ember, nem korlátozódik a dolog a zene világára. Ennek örülni kell, nem pedig hadakozni ellene. Igazság szerint mindig is reménykedtem benne, hogy előbb-utóbb eljutunk ide zenekarként. Szerintem nem létezik banda, amelyik ne akarna előrelépni a karrierjében, ha úgy tetszik, ne szeretne általánosan ismertté válni. De ebben általában csak reménykedni lehet, senki sem építhet rá, hogy majd biztosan megtörténik. Mivel nagyon régóta jelen vagyunk már, valahogy eljutottonk ide az évek során, és időről időre belefutunk valami váratlan, bizarr popkulturális Cannibal Corpse-utalásba. Ez lehet efféle merch-dolog, vagy bármi egyéb… És tényleg nagy szerencsének tartom ezt. Annak idején már az Ace Ventura-szereplésünk is ilyen volt, még nagyon a karrierünk elején. Na, az tényleg baromi extra volt, és teljesen szokatlan. De az efféle nyilvánosság mindig jól jön. Persze sosem úgy, hogy megtervezed: egyszerűen csak megtörténik.”

A lemez alább teljes egészében, hivatalosan végighallgatható, és hamarosan nálunk is olvashatsz róla. A Cannibal Corpse márciusban Budapesten is fellépett.

 

Hozzászólások 

 
#1 Acélfotel 2023-10-04 08:04
Kinőttem már abból, hogy ilyen hírek hatással legyenek
rám. Biztos az ottani plázákban egy Guns egy Metallica
meg egy Maiden között oda keveredett valahogy egy CC
póló is. Ez a nem tudom kicsoda meg lenyúlta, mert jó
extrém a grafika, aztán azt sem tudja mit hord. De ha
kiderülne, hogy betéve tudja a CC életművet, meg amúgy
a Portal legutóbbi albumára szokott elaludni az sem
hatna meg.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.