Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hivatalos: öt koncert erejéig ismét gunner lesz Duff McKagan

0402duffAmit tegnap mi is rebesgettünk, mára biztossá vált: Duff McKagan öt koncert erejéig ismét a Guns N' Rosesban basszusgitározik majd. A zenekar dél-amerikai turnéjának első két koncertjét ugyanakkor Tommy Stinsonnal játssza le, és a speciális csere nem is érinti a jelenlegi basszer státuszát.

Nem vendégszereplés, hanem teljes koncertek erejéig csatlakozik ismét a Guns N' Roseshoz a következő napokban Duff McKagan. A zenekar eredeti basszusgitárosa Tommy Stinson helyére ugrik be két régi kollégájához, W. Axl Rose énekeshez és Dizzy Reed billentyűshöz, illetve utóbbiak aktuális társaihoz. Az ügy hátterében az áll, hogy Stinson két koncertet is lekötött áprilisra eredeti csapatával, a The Replacementsszel az Egyesült Államok egyik legfontosabb fesztiváljára, a Coachellára, és ezek ütköznek a Guns szokásosan sebtiben, később lekötött dél-amerikai koncertjeivel. Tommy ugyanakkor a körút első két brazil állomásán, a mai florianapolisi bulin és a holnapi Porto Alegre-i koncerten még ott lesz a Gunsszal, Duff csak április 6-án, Buenos Airesben veszi át a helyét. Ezután egy paraguayi, egy bolíviai és két további brazil koncerten játszik majd a zenekarban, akikkel 1993 óta nem állt színpadon teljes fellépés erejéig. Duff márciusban kezdett el próbálni Los Angelesben a Gunsszal a turnéra.

„Senkivel sem akartam kibaszni a Gunsban azzal, hogy benyögöm: nem tudom vállalni a bulikat", magyarázta a Billboardnak az ügy hátterét Stinson. „Szerencsére valaki kapcsolatba tudott lépni Duff-fal, aki áment mondott az ötletre, és benne volt a dologban. Egyszerűen csak hozta a sportszerű formáját, és megpróbálja kisegíteni Axlt. Azt kell mondanom neki: haver, köszönöm, hogy megmented a seggemet! Ráadásul az emberek imádni fogják ezt az egészet, szóval mindenki jól szórakozik majd. Duff kurva jó basszusgitáros, így egyedül azt sajnálom, hogy nem láthatom egyik bulit sem, főleg azok után, hogy tizenhét éve nyomom a kibaszott témáit! Nagyon érdekes lenne megfigyelni, hogyan játssza őket."

Duff egyelőre csupán sajtósán keresztül kommentálta a lapnak a beugrást. „Igazán nagyszerű lesz ismét ezeket a dalokat játszani, és nagyon várom, hogy ismét a cimborámmal koncertezzek. Dél-Amerika mindig is vad rock'n'roll hely volt – megtisztelő, hogy éppen ott lesz alkalmam minderre", áll a rövid nyilatkozatban. Vagyis McKagan egyelőre senkinek sem adott alkalmat arra, hogy neki szegezze a kérdést: vajon mit szól mindehhez nagy barátja, Slash, akivel egyebek mellett hivatalosan továbbra is tagja a régóta inaktív, de fel soha nem oszlott Velvet Revolvernek?

 

Hozzászólások 

 
-3 #2 frotniers 2014-04-03 06:40
money talks bithes!
Idézet
 
 
+2 #1 björn 2014-04-02 12:17
Velvet Revolver? Hahaha.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.