Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ismét a Guns N’ Roses soraiban Duff McKagan?

0401duffMinden jel arra utal, hogy egy régi ismerőst láthatnak majd a dél-amerikai rajongók a Guns N' Roses aktuális koncertjein Tommy Stinson posztján: mivel a basszusgitáros eredeti csapata, a The Replacements előzetesen már lekötött két újjáalakuló bulit a Coachella fesztiválon, nagyon úgy fest, hogy Axl-ékhez a csapat eredeti basszere, Duff McKagan ugrik majd be kisegíteni.

„Argentína, Paraguay, Bolívia, Brazília! A következő pár hétben találkozunk, oké? GNR" – ennyi áll abban a bejegyzésben, amelyet Duff McKagan posztolt ki a Twitterre amerikai idő szerint tegnap délelőtt (vagyis még nem április elsején...), egy olyan fotó kíséretében, amely Guns N' Roses számcímekkel teleírt, kézzel írt cetliket ábrázol. Mindez arra utal, hogy Duff, aki 1997 környékén távozott minden idők legveszélyesebb rockbandájából, a szakmában terjengő előzetes pletykáknak megfelelően valóban basszerként vesz majd részt a jelenlegi Guns N' Roses dél-amerikai miniturnéján, amely április 6-án indul Buenos Airesben, és a brazíliai Fortalezában ér véget április 15-én.

A hírt először egy argentin rádióállomás tette közzé, de akkor még csak olyan formában, hogy Duff mindenképpen ott lesz a Buenos Aires-i koncerten. Mindez egybecseng azzal, hogy a Guns jelenlegi basszere, Tommy Stinson április közepén a hatalmas presztízsű amerikai Coachella fesztiválon játszik majd eredeti csapata, a The Replacements két újjáalakuló buliján. Arról persze egyelőre felesleges találgatni, hogy ha Duff visszatér, vajon fixen is ő lesz-e a Guns basszusgitárosa, főleg, hogy Stinson a régi felállások egyetlen túlélője, Dizzy Reed billentyűs mellett W. Axl Rose legkitartóbb harcostársa: 1998 óta áll stabilan az énekes mellett, vagyis már több időt töltött a zenekarban, mint a klasszikus leosztások akármelyik tagja.

A Guns N' Rosesból történt kilépése után Duff hosszú évekig nem beszélt Axllel, mígnem 2010. október 14-én, egy londoni koncerten tényleg teljesen váratlan és valószínűleg valóban elég spontán módon hirtelen megjelent a színpadon a bandával. A hivatalos verzió szerint a basszusgitáros nem zenei természetű ügyeit intézni érkezett a brit fővárosba, és fogalma sem volt róla, hogy az épp ott koncertező énekes és társai is Londonban tartózkodnak, arról pedig már csak a hotelben értesült, hogy Rose szobája szomszédos az övével. Duff a You Could Be Mine-ban, a Patience-ben, a Knockin' On Heaven's Doorban és a Nice Boysban végül színpadra is lépett a Guns N' Roses jelenlegi tagságával, és a koncert végén még meghajolni is felment velük a színpadra. Ez volt az első alkalom a Use Your Illusion lemezekhez kapcsolódó világturné 1993-as befejezése óta, hogy Duff megosztotta a színpadot Axllel. A koncert utáni napon a két egykori kolléga együtt vacsorázott, és végleg elásták a csatabárdot. „Számomra a legfontosabb az esély volt, hogy találkozhattunk Axllel, hiszen a hotelben egymás melletti szobákat kaptunk", mondta nem sokkal utána McKagan. „Nagyszerű: ennek meg kellett történnie. Hogy pontosan mi zajlott le, amikor ismét egymásba botlottunk, az magánügy, de örülök, hogy sor került rá."

Duff ezt követően 2011 decemberében is vendégeskedett a Guns színpadán Vancouverben, illetve Seattle-ben, ahol egyébként saját zenekara, a Loaded nyitott Axléknek, de később úgy tűnt, a zenekar hírhedt 2012-es Rock And Roll Hall Of Fame beiktatása után különösebben ő sem lelkesedett egykori énekeskollégája távolmaradása miatt. Maga Axl az utóbbi években többször is leszögezte: gyermekkori cimborája, Izzy Stradlin gitáros mellett a régi tagok közül egyedül Duffot látja bármikor szívesen a Guns N' Roses színpadán.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 BSND 2014-04-01 16:10
Inkább Lars Ulrichnak kéne beszállnia a Gunsba! Akkor talán nem csak róla lenne mindig szó a metallicás hírek alatt.
Idézet
 
 
+7 #2 bogar 2014-04-01 14:30
Valahogy bele kellett volna írni a címbe, hogy Axl, mert így alig van komment! :-))
Idézet
 
 
+6 #1 a.75 2014-04-01 07:56
Reklámnak nem utolsó ez Axl számára.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.