Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hatalmas siker a Sabaton új albuma

0628sabVilágszerte igen előkelő listás helyezéseket produkál a Sabaton új nagylemeze. A zenekar jövőre Budapesten is bemutatja a The Great Wart.

Karrierje eddigi legnagyobb lemezeladási listás eredményének örülhet a The Great War lemezzel a Sabaton. A július 19-én megjelent album a zenekar pályafutása során első ízben került fel a német listák első helyére, vagyis Joakim Brodénék letarolták a világ egyik legnagyobb zenei piacát. Eddigi legjobb németországi helyezésük egyébként a második pozíció volt a legutóbbi, 2016-os Heroesszal. Szintén az élre került az anyag otthon, Svédországban – ahol zsinórban a harmadik listavezető lemezüket tudhatják ezáltal magukénak –, illetve Svájcban, és a dobogó harmadik fokára sikerült felkapaszkodniuk Ausztriában, Belgiumban, Finnországban, Kanadában és Lengyelországban.

Emellett Top 10-es a lemez Norvégiában, Ausztráliában, Csehországban és Írországban is, Nagy-Britanniában pedig a tizenegyedik helyig jutottak. A The Great War a Billboard-listán a 38. helyen indított, ami szintén komoly előrelépés a Heroes 63. helyéhez képest. „Ezek a fantasztikus eredmények azért megmutatnak néhány dolgot”, mondja Pär Sundström basszer. „Először is, még mindig tudunk olyan dalokat írni, amiket szívesen hallgattok. De még ennél is fontosabb, hogy ti vagytok a világ legnagyszerűbb rajongói, a metal pedig minden más műfajnál erősebb!”

A lemez megjelenését turné is kíséri, amelynek magyar állomása a Budapest Arénában lesz 2020. január 22-én. A zenekar látványos, pirotechnikával megspékelt, nagyszabású koncertre készül, ahol ráadásul két különleges vendég is ott lesz: a finn csellómetalos Apocalyptica, illetve a pop metalban erős Amaranthe. Az állójegyek 12.900 forintba, az ülőjegyek 14.900 forintba kerülnek.

A Hammer Concerts, a ROCK1 és a Live Nation Magyarország bemutatja:
THE GREAT TOUR feat. SABATON
különleges vendég: APOCALYPTICA
vendég: AMARANTHE

2020.01.22.
Budapest Aréna
Programkezdés: 19:00
Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.