Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Harmadik koncertjét is lejátszotta a Rainbow, folytatás elvileg nem lesz

Szombat este lejátszotta harmadik koncertjét is a takaréklángon, de azért mégis reaktivált Rainbow. Ritchie Blackmore és csapata két német fesztivál után egy birminghami arénában lépett színpadra, és a sztorinak – elvileg – ezzel vége is van.

0626rainbow

Ismét bekerült a programba pár újabb darab a Rainbow harmadik – és egyben utolsó – 2016-os koncertjén, amelyet a birminghami Genting Arenában játszott a zenekar természetesen totális teltház, azaz nagyjából 16 ezer néző színe előtt. A rockzenéhez két évtized után visszatért Ritchie Blackmore társai ezúttal is Ronnie Romero énekes, Jens Johansson billentyűs, David Keith dobos és Bob Nouveau basszer voltak.

A koncerten az alábbi dalok hangzottak el:

01. Intro (Land of Hope And Glory, Over The Rainbow)
02. Highway Star
03. Spotlight Kid
04. Mistreated
05. Since You Been Gone
06. Man On The Silver Mountain
07. Soldier Of Fortune
08. Difficult To Cure
09. Band Jam + Drum Solo
10. Catch The Rainbow
11. Perfect Strangers
12. Long Live Rock 'N' Roll
13. Child In Time
14. Stargazer
15. Black Night
16. Burn
17. Smoke On The Water

A történetnek elvileg ezzel itt most vége is szakad: noha korábban Blackmore nem zárta ki annak lehetőségét, hogy jövőre esetleg további bulik követhetik ezt az idei három alkalmat, az utóbbi hetek-hónapok interjúiban már következetesen azt mondja, hogy ismét a Blackmore’s Nighttal akar foglalkozni. De azért persze várjuk ki a végét, és reménykedjünk…

A csapat tavasszal negyvenéves Rising albumáról itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 kamikaze 2016-06-26 20:39
Idézet - Venomádi:
Szar kimondani, hogy az első buli talán leggyengébb láncszeme pont Blackmore volt, de nem erőltette meg magát. Viszont úgy érzem leginkább ez az egész Romero-ról szól, aki félelmetesen jó volt az első bulin is. A Highway Star-nál legalábbis mindenképp, ahol akár azt is elhittem volna, hogy a fiatal Gillant hozták vissza egy időgéppel. Birminghamban valóban jobbak voltak együtt.

Az első mondatod sajnos igaz, csak nem akartam ezt a korábbi hírnél megjegyezni. De azon a bulin két profi volt a színpadon, Romero és Johansson. Furcsa ezt leírni egy évtizedek óta a pályán lévő zseniről. Ez nem olyan, mint a biciklizés, amit nem lehet elfelejteni. Ritchie még most se olyan jó, mint vártam, de ezen a 3. koncerten már sokkal meggyőzőbb (pl. Soldier Of Fortune), bár most is voltak részek, ahol mintha kissé tanácstalan lenne. A tavaszi kézműtéte sem segített rajta, de itt talán arról lehet szó, hogy sok az a két évtized, amit kihagyott. Biztos vannak szólói, amiket szinte újra kellett tanuljon. A mostani állapotában a korábbi (90-es évekbeli) önmagához képest olyan 60-70 %-os teljesítményt nyújt. Ezt azért írom, mert hallottam már olyan véleményt, hogy ez a nagy Blackmore? Nem, nem ez, de bőven van még benne potenciál. Néhány helyen még így is megvolt a varázslat. És érdekes, hogy mégis jobban tetszettek, mint pl. a két extra gitárossal kiálló WS a Purple album turnéján. Itt fullosan meg tudták idézni a klasszikus hangulatot, amiről ez a zene szól. Romero tökéletes választás, óriásit nyújt ahhoz képest, amennyire (eddig) ismeretlen volt. És érdemes szólni a setlistről is, ami brutálisan erős. Ha a Since You Been Gone-t kicserélnék a Gates Of Babylonra vagy a Kill the King-re, ebben a stílusban überelhetetlen program lenne (nem mintha így nem volna az). Ebben a csapatban sokkal több van, mint amit eddig láttunk tőlük, csak kéne még pár buli, hogy ez kiderüljön. Hátha meggondolja magát Ritchie és lesznek még koncertjeik.
Idézet
 
 
+2 #2 Venomádi 2016-06-26 19:42
Szar kimondani, hogy az első buli talán leggyengébb láncszeme pont Blackmore volt, de nem erőltette meg magát. Viszont úgy érzem leginkább ez az egész Romero-ról szól, aki félelmetesen jó volt az első bulin is. A Highway Star-nál legalábbis mindenképp, ahol akár azt is elhittem volna, hogy a fiatal Gillant hozták vissza egy időgéppel. Birminghamban valóban jobbak voltak együtt.
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2016-06-26 10:27
Azért most már csiszolódnak (egyre jobbak), bármennyire is alkalmi formáció, ez már sokkal összeszedettebb produkció, mint az első buli volt. A dalok annyira jók, hogy még akár ezzel a felállással is simán lehetne belőlük egy ritkábban, de azért rendszeresen fellépő zenekar. A közönség is helyenként fantasztikus, ebből is látszik, hogy kár lenne ennyivel befejezni a dolgot.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.