Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Halált okozó testi sértéssel vádolják Randy Blythe-ot

Komoly bajban van a Lamb Of God frontember Randy Blythe, akit halált okozó testi sértéssel vádol a cseh ügyészség egy két évvel ezelőtti prágai incidens miatt. Az énekes a bulin lelökött egy színpadra felmászó rajongót a nézőtérre, aki az esés közben beverte a fejét, majd később elhunyt. Blythe 200 ezer dollárnyi óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Randy Blythe-ot csütörtökön vették őrizetbe a cseh fővárosban rögtön azután, hogy a Lamb Of God megérkezett Prágába, a banda koncertje aznap este természetesen el is maradt. Mint kiderült, az énekest egy két évvel ezelőtti incidens miatt tartóztatták le: Blythe akkor egy prágai klubbulin meglökött egy 19 éves rajongót, aki felmászott a színpadra. Az illető leesett a színpadról, és olyan szerencsétlenül zuhant, hogy beverte a fejét, kómába esett, majd két héttel később elhunyt. Randy ügyvédje utóbb leszögezte: az énekes minderről nem is tudott, vagyis állítólag meglepetésként érte a csapatot az őrizetbe vétel. A banda hétvégi fellépései természetesen elmaradtak az európai fesztiválokon.

A cseh ügyészség végül 200 ezer dolláros, majdnem 45 millió forintos óvadék ellenében hajlandó szabadlábra helyezni Blythe-ot, akinek saját bevallása szerint nagyjából az éves jövedelme ennyi. Mivel azonban a hétvégén nem tudtak pénzt kivenni a bankok zárva tartása miatt, előreláthatólag hétfőn szabadulhat. Amennyiben elítélik, a legsúlyosabb esetben akár tíz évre is leültethetik. A Lamb Of God többi tagja már hazatért Virginiába, és alig várják, hogy Randy is hazamenjen, de Mark Morton gitáros nem kívánta kommentálni a történteket, mondván, hogy az felelőtlenség lenne.

Egy videó a két évvel ezelőtti incidensről az alábbiakban megtekinthető. Az ügyben számos zenész is megszólalt az elmúlt napokban, erről szóló összeállításunkat itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+6 #5 L 2012-07-02 16:26
Azt nem értem, hogy ha két éve történt, akkor miért most veszik elő? Miért nem kértek kiadatási kérelmet ellene vagy ilyesmi?
Idézet
 
 
+6 #4 Roenick 2012-07-02 15:34
A videón is látszik ,h a kezdő lökést a biztonságos ember adta. Most ha csak simán vissza ugrik és úgy történik az eset akkor kit vádolnak?
Idézet
 
 
-13 #3 TelekiPál 2012-07-02 13:46
Ettől kevesebbért is ületettek már le embereket. [email protected] ügy, Blythe, ezt megsz.ptad!
Idézet
 
 
+14 #2 M 2012-07-02 10:04
A videón sztem egyértelműen látszik, h a fő lökést a biztonsági koma adta le, Randy csak "besegített" neki. Lehet nem is figyelte, h már ott áll a szekus koma, ezért "lökött" ő is. Amúgy meg h tudott úgy esni, h nem a közönség karjaiba zuhant? Vagy attól verte be a fejét? Meg a másik: ha egyből rosszul lett, annak komoly jeleinek kellett volna lennie, egyből az esés után. Azt viszont sehol nem olvastam, h megállt volna a buli, jött e volna a mentő stb. Tehát akkor még nem volt komolyabb baja, később eshetett kómába. Sajnálom a tagot és a családját, de kétlem, h ezért Randy felelős lenne. Az Exodus basszer mondta jól: a színpad a zenekaré. A szekusok meg ne csak azért legyenek, h karbatett kézzel mogorván figyeljék a közönséget, hanem h ilyesmi elő se forduljon, semmilyen formában. Ez a "félünk h elhagyja az országot" (túrnézó zenész baszki), meg maga a 200 000$ kissé arra utal, h itt pénzszerzés van a háttérben. Nem kell velem egyet érteni nyilván, ez a saját véleményem.
Idézet
 
 
+3 #1 Venomádi 2012-07-02 09:37
Múlt héten még úgy volt, hogy nem ő lökött
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.