Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N’ Roses: ismét megmozdult valami a háttérben?

Ismét a teljes rockmédia felkapta Slash egy friss nyilatkozatát, amelyben a Guns N’ Roses volt gitárosa a maga részéről nem zárta ki, hogy egyszer ismét régi társaival zenéljen. Slash igazából egyébként semmi újat nem mondott, és a dolog eddig sem rajta múlt – mindazonáltal a gitáros által megütött hangsúly kétségtelenül módosult, így nem kizárt, hogy a háttérben bizonyos erők ismét elkezdtek próbálkozni a Slash és W. Axl Rose közötti jég megolvasztásával.

Még előzetesen is meghirdették, hogy Slash különleges bejelentést tesz majd a CBS This Morning című reggeli műsorában, így mindenki okkal feltételezhette: a Guns N’ Roses gitárosa valami érdemit mond majd. Ehhez képest Slash igazából ezúttal sem mondott mást egykori csapatáról, mint lényegében bármikor az utóbbi években, még ha ezt most számos orgánum igyekezett is breaking newsként tálalni – legfeljebb a hangsúlyok változtak. Ugyanakkor tény, hogy ez a hangsúlyváltozás is feltűnő, mivel a pár évvel ezelőtti Rock And Roll Hall Of Fame-es fiaskó óta már a gitáros is kifejezetten lemondóan, sőt, néha elutasítóan szólt a kérdésről.

„Nagyon rég nem beszéltünk már, de az említett feszültség javarésze már a múlté”, felelte a gitáros arra a kérdésre, amikor menetrendszerűen a régi Guns esetleges újraéledéséről faggatták. „Azok a problémák már nem léteznek, nincs sok vita. Eleve olyasmikről beszélünk, amiket leginkább a média keltett. De óvatosan kell fogalmaznom… Ha mindenki meg akarná csinálni az újjáalakulást, és ennek jó indoka lenne, akkor szerintem a rajongók is örülnének a dolognak. Szerintem valamikor jó móka lenne megpróbálkozni vele. De nehéz kérdés, mit tekinthetünk jó indoknak, és ehhez bele kellene másznom ebbe az egész nagyon összetett ügybe. Viszont ez már csak a zenekar tagjaira tartozik.” Arra a kérdésre, hogy akkor most el tudja-e képzelni az újjáalakulást vagy sem, Slash azt felelte: „Soha ne mondd, hogy soha.”

Eddig tehát a friss nyilatkozat, ami önmagában nem tűnik földrengetőnek: aki egy kicsit is ismeri a helyzetet, az pontosan tudja, hogy a Guns N’ Roses újjáalakulása eddig is kizárólag egy emberen múlt, és az nem Slash, meg természetesen nem is Steven Adler. Ami pedig a vöröshajút illeti, ő jelenleg elvonult a világtól, és nem tervez különösebb aktivitásokat a mostani Guns N’ Rosesszal. DJ Ashba gitáros legutóbb már úgy fogalmazott egy interjúban, hogy inkább hívná kihagyásnak ezt a szakaszt, mintsem feloszlásnak, vagyis vélhetően Axl zenésztársai sem tudnak semmit arról, mi lesz a formáció sorsa. Ezzel párhuzamosan a Guns N’ Roses korai korszakának több komoly háttérszereplője is jelezte, hogy minden erejét latba veti Slash és Axl közös asztalhoz ültetéséhez: ilyen volt Marc Canter, a zenekar egyik legközelebbi barátja, a magyarul is megjelent Reckless Road című könyv szerzője, aki a mai napig baráti viszonyt ápol minden érintettel, illetve a zenekar első menedzsere, Vicky Hamilton is.

Vagyis a fentiek fényében nem kizárt, hogy a háttérben ismét beindult valami, és most mégis megpróbálkoznak valamivel a zeneipari szereplők. Amíg erőlködnek, addig Slasht az idei VOLT-on is el lehet csípni szólózenekarával.

 

Hozzászólások 

 
-1 #12 trollmagnet 2015-05-11 05:05
"aki a mai napig baráti viszonyt ápol minden érintettel,"

Axl-el nem, mivel pont 2008-ban jelent meg a könyve és ez felhúzta Rózsit :D (ezt maga Canter írja különböző fórumokon)
Idézet
 
 
+10 #11 deniro2 2015-05-08 21:29
Axl-nek sok hibája van, de, hogy ne lenne jó énekes, sőt , csak idézőjelben lenne énekes, az meredek... Kennedy hozzá képest (meg amúgy is) olyan szinten egysíkú, hogy arra nincsenek is szavak...

Idézet - frontiers:
Axlnek biztos bejönne, a mostani bohócainál csak jobbak lennének, de Slash-nél nem tudom, mennyit nyomna a latba, hogy egy olyan ,,énekessel" nyomja, akinek fénykorában sem volt épp világmegváltó hangja! Nekem Kennedy is megadta a Guns életérzést, sőt, abszolút nem hiánzott Axl a Guns nótáknál!
Idézet
 
 
+7 #10 fagyasro 2015-05-08 20:24
Ha mindenki 110 %-ot beleadna akkor is csalódás lenne!
Senki sem a régi. Se a zenekar, se a közönség. A csalódás borítékolható!
Idézet
 
 
-5 #9 Lacc 2015-05-08 19:33
Csámcsognivaló: http://www.maxtv.com.au/news/is-sweet-child-o-mine-stolen-from-a-1981-australian-crawl-song.aspx
Idézet
 
 
-8 #8 Venomádi 2015-05-08 18:13
Dögunalmas story. Köszönöm a lehetőséget.
Idézet
 
 
+3 #7 Morello 2015-05-08 17:07
* ásít *
Idézet
 
 
+7 #6 sanyi 2015-05-08 15:09
Ha 1997-ben Vince Neil és a Mötley Crüe újra tudott közösen dolgozni, akkor a GNR reunion sem lehetetlen. Az sem volt egy szebb történet.
Idézet
 
 
-14 #5 TelekiPál 2015-05-08 15:03
KI
NEM
SZARJA
LE
???

Ha lenne reunion, akkor is a November Rainnel turnéznának. B.zik!!!
Idézet
 
 
-12 #4 frontiers 2015-05-08 14:08
Axlnek biztos bejönne, a mostani bohócainál csak jobbak lennének, de Slash-nél nem tudom, mennyit nyomna a latba, hogy egy olyan ,,énekessel" nyomja, akinek fénykorában sem volt épp világmegváltó hangja! Nekem Kennedy is megadta a Guns életérzést, sőt, abszolút nem hiánzott Axl a Guns nótáknál!
Idézet
 
 
+3 #3 Dudi 2015-05-08 12:53
Jézusom, már megint kezdik...
Idézet
 
 
+7 #2 kaffer 2015-05-08 08:17
Már csak rontanának a renoméjukon. Látva Axl jelenlegi produkcióját, ebből jól nem tudnak kijönni. Bár mint tudjuk, mindig van az a pénz..
Idézet
 
 
+19 #1 a75 2015-05-08 07:38
Duff is most adott ki valamit, Shash-nek sem árt a plusz reklám, Adler amúgy is unatkozik. Izzy talán belemenne, ha mindenki ott van, Axl meg úgyis ráér épp most, miért ne beszélnének róla. Ha meg összejön, ha nem is zeneileg lesz csúcs, de zenetörténetile g mindenképp érdekes lesz.
Én várnám, bár a fiatal korom nekem sem jön vissza vele és ők sem olyanok már, de a nosztalgia mégis szívmelengető.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.