Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gillan nemet mond Blackmore-ra: „A zenekarban mindenki rossz ötletnek tartaná”

Ismét kizárta Ian Gillan, hogy a Deep Purple akár csak egy koncert erejéig is ismét összeálljon Ritchie Blackmore-ral. A frontember szerint a dolog eleve rossz ötlet lenne, és már késő is van ehhez.

1203dp

Mint az elmúlt egy-két évben alaposan eszünkbe véshettük, Ritchie Blackmore szívesen játszana a Deep Purple-lel, a Deep Purple régi tagjai viszont nem játszanának szívesen Ritchie Blackmore-ral. Ian Gillan most ismét megindokolta, pontosan miért nem. „Hadd érzékeltessem egy példával”, mondta az énekes a Radio Rock FM 106.6-nak, amikor megkérdezték, tényleg egyetlen koncert vagy alkalmi közös dal erejéig sem fér-e be a Purple-nek Blackmore vendégül hívása. „Tételezzük fel, hogy elváltál, és nagyon keserű, bonyolult váláson vagytok túl, a gyerekek és a hozzátartozók is megszenvedték, de aztán továbbléptetek, az élet pedig ment tovább. Aztán újból megházasodtál. És ezután hirtelen valaki azt mondja: oké, össze akarunk hozni a volt feleségeddel meg a mostanival, ott lesztek mind együtt, és remekül érezzük majd magunkat. El tudod képzelni, emberi szempontból mennyire nehéz lenne ez? Oké, értem: profik vagyunk, van valamiféle felelősségünk is, de mi őszintén szólva tényleg soha nem mérlegeltük a kereskedelmi vagy a rajongói szempontokat a döntéseknél. Mindig azt csináljuk, ami a legtermészetesebb számunkra, a saját elkötelezettségünk szellemében haladunk előre, és csak remélni tudjuk, hogy ez a közönségnek is tetszik majd.”

„Mindenki ismeri a történetünket”, tette hozzá az énekes. „Épp leszállóágban voltunk, amikor Richie elment, és Steve-vel indultunk el ismét felfelé. Szóval ha a nagy egészet nézzük, lehetetlne lenne ismét összejönni vele, és ahogy múlnak az évek, úgy válik egyre bonyolultabbá és bonyolultabbá. Mert senkit sem mozgat már közülünk ez az egész. És ez most nem azt jelenti, hogy mi Richie megszállottjai vagyunk, vagy nem szeretjük őt. Igazság szerint váltunk üzeneteket, ötletelgetünk is a menedzsmentjeinken keresztül, szóval tényleg nincsenek már kellemetlen érzések senkiben. De szerintem már késő ehhez. A másik szempont pedig az, hogy ha megint összejönnénk, ismét szélesre tárnánk az összes nyomorult ajtót, és minden újrakezdődne, amit mára magunk mögött hagytunk. Tudomásom szerint a zenekarban mindenki rossz ötletnek tartaná ezt az egészet. Szóval hagyjuk is. Minden jót kívánunk Ritchie-nek. Ő is csinálja a saját dolgát, meg mi is a miénket. Nagyon szépen haladunk előre most is.”

Ian szerint ráadásul hiába merül fel a téma időről időre, valójában nem ostromolják tömegek őket a reunionért. „Nem hallunk erről túl sokat. A közönség egy kis része szeretné ezt, és az igazat megvallva nem is hiszem, hogy ezek az arcok egyáltalán járnak a koncertjeinkre. Ez inkább csak az egyik olyan gumicsont, amin az újságírók imádnak állandóan rágódni. Most már közelítünk a végéhez: egy év, két év, három, négy nem tudom. De biztos, hogy közel van. És ahogy talán Ian Paice mondta, most boldogok vagyunk. Elállt az eső, süt a nap. Szóval élvezzük ki…”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.