Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

George Lynch: „Don Dokken egy szarházi”

Miután Don Dokken jól Jeff Pilsonra kente, hogy nem jött össze a klasszikus Dokken felállás régóta rebesgetett újjáalakulása, a Guitar International megszólaltatta a legendás Sunset Strip hajbanda másik régi oszlopát, George Lynch-et is. Mint kiderült, a gitáros ismét más szemszögből nézte a dolgokat, mint az énekes...

„Úgy érzem magam, mint egy idióta, de ez volt az utolsó kibaszott alkalom, hogy Don szórakozott velem!", háborgott George azt követően, hogy a nagy páros közösen jelent meg a VH1 Classic csatorna That Metal Show műsorában. Mindenki azt hitte, itt történik majd meg a nagy bejelentés, ám végül nem került rá sor, Dokken  – utóbb a Foreignerben is érdekelt Jeff Pilson basszusgitáros egyéb elfoglaltságaira hivatkozva – hallgatott a kamerák előtt arról, várható-e bármilyen közös aktivitás a jövőben. „Így utólag pontosan látom, mire utazott Don", magyarázta Lynch. „A saját vitorlájába akarta terelni a szelet azzal, hogy lebegteti a reuniont: így az emberek odafigyelnek rá, és ahol felbukkannak, ott a közönség is elmegy a koncertekre, hiszen akár azt is hihetik, én is a zenekar tagja vagyok. Ha újjáalakulnánk, mind csak Donnak dolgozhatnánk. Szánalmas alak, és örökké az is marad. Ha százmillió dollárt fizetnének érte, akkor sem szeretnék az ő agyával gondolkozni és a bőrében lenni. Az a fickó egyszerűen egy szarházi."

Lynch szerint az énekestől más viselkedést kívánt meg, amikor a Dokken a maga arany éveit élte a '80-as években. „Tartania kellett egy bizonyos profi szintet, fejleszteni a hangját, normálisan viszonyulni az emberekhez, és nem mondhatott akármit. Sosem tetszett neki ez a helyzet... Don baromi lusta ember. Rossz a munkához való hozzáállása, és csak magával foglalkozik. Soha az életben nem is lesz boldog. Mondtam már neki, hogy ez az egész nem a pénzről és a sikerről szól, még akkor sem, ha nyilván mindenki azt akarja, hogy az emberek meghallgassák a zenéjét. Az a lényeg, hogy valami olyasmit adj a közönségnek, amit szeretnek és élveznek. Nem te vagy a középpontban, a zenész csak közvetítő. És Don egyszerűen nem képes ezt felfogni. Amikor a muzsikusok elkezdik magukat túl komolyan venni, akkor válnak igazán ocsmánnyá a dolgok, mert elhiszik az összes hype-ot. Az én hőseim mind egyszerű melósok, akik keményen dolgoznak a megélhetésükért, nem pedig hozzá hasonló seggfejek, akik olyan szarságokért söprik be az elismerést, amiket nem ők csináltak, és azt várják el, hogy mindent ezüsttálcán szolgáljanak fel nekik. Nem lehet így bánni azokkal az emberekkel, akik fizetik a számláidat!"

George új szólóalbuma nyár elején jelenik meg, a gitáros tavaly októberi budapesti koncertjéről itt olvashatsz.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2006. április 25.