Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Nem George Lynch miatt hiúsult meg a nagy Dokken reunion

Úgy látszik, közel két évnyi lebegtetés és huzavona után mára véglegesen eldőlt: a közeljövőben biztosan nem lesz klasszikus Dokken újjáalakulás, vagyis George Lynch gitáros és Jeff Pilson basszusgitáros egyelőre nem tér vissza a jelenleg is a bandában zenélő Don Dokken énekeshez és Mick Brown doboshoz. Maga a tény az utóbbi hónapok üzengetése után annyira nem meglepő, a végső indok azonban igen.

„Sok szó esett az utóbbi időkben egy klasszikus Dokken újjáalakulásról”, írja friss közleményében Don Dokken. „Minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy a rajongók kedvéért összejöjjön a dolog, és erre Jon Levin (a Dokken jelenlegi gitárosa) is áldását adta. A kaput végül Jeff Pilson tette be, aki azt mondta: a következő pár évben biztosan nem ér rá a Foreigner elfoglaltságai miatt. Amikor megállapodtunk abban, hogy közösen bukkanunk fel a VH1 Classic That Metal Show műsorában George Lynch-csel, a régi felállás újjáalakulását szerettük volna bejelenteni, de az utolsó pillanatban Jeff megkért, hogy ne beszéljünk erről, mert még nem említette a témát Mick Jonesnak (a Foreigner gitárosa és egyben főnöke). Ezt totálisan megértem, de mondhatta volna azelőtt is, hogy George-dzsal közösen elvállaltuk a műsort…”

Don hozzáteszi: ennyi év után egyszerűen belefáradt abba, hogy állandóan védje magát. „A zenekar remekül működik, jól kijövünk, ami életem jelenlegi szakaszában mindennél fontosabb számomra. George-nak mindig meglesznek a maga rajongói, és ezt meg is érdemli, de én mindig elismerem majd azokat a fantasztikus gitárosokat is, akik utána játszottak a Dokkenben. Reb Beach nagyszerűen teljesített az Erase The Slate-en, és John Norum is a Long Way Home-on. A Dysfunctional pedig a mai napig az egyik kedvenc albumom, és hiába gitározott akkoriban George a bandában, a dalok közül egyiket sem ő írta. Az ott Jeff, Mick Brown és az én munkám volt, George már csak azután érkezett, hogy a lemez anyaga összeállt, és felnyomta a szólókat. A Dysfunctional több mint 400 ezer példányban kelt el ’95-ben, ami a grunge fénykorában elképesztően nagy eredmény volt, hiszen a hozzánk hasonló csapatokat mind a múlt relikviáiként írták le akkoriban. Tizenöt évvel később pedig még mindig itt vagyunk erőnk teljében, ami csakis a rajongóknak köszönhető, és persze a zenénknek, ami révén folyamatosan turnézhatunk. Idén már harminc éve lesz annak, hogy felvettem a Breaking The Chainst. Repül az idő! De akárhogy is alakul, elkezdjük egy új album megírását, ami szerintem nagyszerű lesz.”

Don Dokkennek nemrég ismét megműtötték a torkát, és ugyan azt javasolták neki az orvosok, hogy még legalább egy évig ne énekeljen, a csapat ennek ellenére is megkezdi a munkát. Az új anyag a banda első produkciója lesz a roppant retrós 2008-as Lightning Strikes Again óta, és egyben a harmadik kiadványuk a Dokken – Levin – Brown – Barry Sparks felállásban.

A Dokken utoljára 2007-ben játszott Magyarországon, George Lynch pedig tavaly ősszel. A gitáros nyáron új szólólemezzel jelentkezik.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.