Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Fogalmam sem volt, miről beszél a menedzserem, aztán kiderült, hogy beléptem a Sabbathba”

0907sabsAugusztusban jelent meg harminc éve a Black Sabbath Born Again lemeze, így az interjúkban is többször előkerült az utóbbi hetekben az anyag. Ian Gillan énekes annak idején nem volt túl elégedett az album hangzásával, de mint elárulta, ma már csakis nagyszerű emlékeket őriz arról az évről, amikor ő állt a csapat frontján.

„Az volt a leghosszabb buli, amibe valaha is elmentem!", idézte fel az 1983-ban történteket a MyGlobalMindnak a Deep Purple énekese. „Nagyjából egy évig tartott, ha a lemezfelvételt és a turnét is beleszámítjuk. Nekem épp nem volt semmi dolgom, nekik meg nem volt énekesük, szóval minden nagyszerűen jött ki. Tényleg egy görbe estén állapodtunk meg az együttműködésben: egy este elmentünk bulizni Tony Iommival és Geezer Butlerrel, és tényleg az asztal alatt végeztük, úgy kellett összeszedni minket. Másnap felhívott a menedzserem, és közölte, hogy ha a karrieremmel kapcsolatos döntéseket hozok, talán őt kellene először felhívnom. Fogalmam sem volt, miről beszél, aztán kiderült, hogy előző este beléptem a Black Sabbathba. De fantasztikus idők voltak azok, nagyszerű emlékeket őrzök róla, és Tonyval a mai napig kapcsolatban állok. Most is figyelem az amerikai turnéjukat."

Amikor arról faggatták, vannak-e még beteljesítetlen ambíciói a szakmában, Gillan nemmel válaszolt. „Sosem az ambícióim álltak az első helyen, az egész életem a szerencséről szólt, én pedig kiélveztem ennek minden percét. A velem történt dolgok főleg lehetőségekből fakadtak: adódott valami, én pedig döntöttem, és általában szerettem a látványosabb ösvényt. Túlságosan buzgó sosem voltam, általában csak mindig alaposan körülnéztem, az élet pedig kegyes volt hozzám. Szóval nincsenek ambícióim, és soha nem is ezek vezéreltek. Egyszerűen csak szerencsés fickó vagyok..."

Gillan augusztusban ismét fellépett Magyarországon a Deep Purple-lel, az idei Now What?! album turnéján.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.