Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Felelős rendezvényszervezőnek nem kellene azzal trükköznie, hogy lehet a százfős limitet betartani”

A Concerto és a Hammer után a Phoenix Music is közleményben reagált a friss fejleményekre. A koronavírus miatti veszélyhelyzetben a cég több rendezvénye is elmarad.

0311koncert

„Mint arról minden bizonnyal mindenki értesült már, a COVID-19 (koronavírus) járvány megfékezésének érdekében szerdai ülésén rendkívüli veszélyhelyzetet rendelt el a kormány, amely rendelet magában foglalja visszavonásáig a 100 főnél nagyobb beltéri és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények tiltását", áll a Phoenix Music frissen kiadott közleményében. „Jelenleg is folynak folyamatos egyeztetések a koncertjeink sorsáról, ezidáig törlésre került a Deez Nuts, a First Blood, a Skywalker és a Unity TX, illetve az Uada, a Grift, a Velnias és a Solbrud bulija. Minden érintett rendezvény eseményében beszámolunk arról, hogy az adott rendezvény törölve, vagy halasztva lesz, amint megszületett a végleges döntés a sorsukkal kapcsolatban, így kérjük türelmeteket."

A Phoenix szintén a zenekarok közvetlen támogatását kéri a közönségtől. „A jelenlegi helyzet ugyan rettenetes terheket rak az egész iparág vállára, és elindult a #nevaltsvisszajegyet kezdeményezés, szeretnénk mindenki figyelmét nyomatékosan felhívni, hogy mi köszönettel ugyan, de ezzel a lehetőséggel nem élnénk. A törölt és pótlásra nem kerülő koncertek jegyeinek ára az elkövetkező időkben jó helyen lesz nálatok, mi pedig reméljük, mihamarabb találkozunk! Amennyiben lehetséges, a zenekarokat támogassátok online egy-egy póló, CD, LP megvásárlásával!"

A cég szintén elhatárolja magát azoktól, akik a rendelkezéseket szó szerint értelmezve száz fő alatti bulikat tartanak a következő időszakban. „Társadalmi felelősségünk, csatlakozva kollegáinkhoz a Hammer Concertsnél, hogy zárásként szóljunk pár szót arról, hogy ma felelős rendezvényszervező nem kellene trükközzön azzal, hogy lehet a 100 fős limitet betartani. Érthetetlen számunkra, hogy valakinek megfordul a fejében, hogy a jelenlegi helyzetben rövidtávú gondolkodással komoly, hosszú lefolyású társadalmi károkat okozzon. Minél jobban odafigyelünk a másikra, annál hamarabb állhat vissza mindannyiunk élete a normális kerékvágásba. Legyetek szívesek és vigyázzatok magatokra és egymásra, igyekezzetek a lehető legjobb forrásból tájékozódni és kövessétek a hazai és nemzetközi ajánlásokat és rendelkezéseket hogyan tudtok a legjobban védekezni."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.